39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăPoliticăMaia Sandu merge în Elveția la summitul pentru pace în Ucraina

Maia Sandu merge în Elveția la summitul pentru pace în Ucraina

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va deplasa vineri în Confederaţia Elveţiană unde va participa la summitul pentru pace în Ucraina, care se va desfăşura în perioada 15-16 iunie, informează un comunicat al preşedinţiei de la Chişinău, potrivit agerpres.ro.

În cadrul evenimentului, preşedinta Maia Sandu va avea întrevederi cu mai mulţi şefi de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene (UE), pentru a aprofunda dialogul politic şi legăturile economice, precum şi pentru a face să avanseze procesul de aderare al Republicii Moldova la UE.

Zeci de lideri din lumea întreagă se vor reuni sâmbătă şi duminică în Elveţia, alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru un summit conceput ca un „prim pas” pentru a găsi o cale spre pacea în Ucraina, în prezenţa a aproape 100 de ţări şi organizaţii internaţionale, dar în absenţa Rusiei şi Chinei.

Obiectivul summitului, solicitat de Kiev, este de a „inspira un viitor proces de pace”, dar rezultatul reuniunii rămâne incert.

Ucraina speră să obţină un sprijin internaţional larg pentru stabilirea condiţiilor pe care le consideră necesare pentru a se pune capăt războiului.

Maia Sandu se întâlnește cu Marcel Ciolacu la București

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se întâlnește cu premierul României, Marcel Ciolacu, la București, în ziua de 13 iunie 2024.
Șefa de stat a Republicii Moldova va fi primită la Palatul Victoria la ora 18, anunță Guvernul României. Președinția României nu a anunțat nimic, deocamdată, despre vreo eventuală întâlnire între președintele Iohannis și președinta Maia Sandu.

În Republica Moldova sunt programate alegeri prezidențiale la data de 20 octombrie 2024, alegeri la care Maia Sandu speră să obțină cel de-al doilea mandat de șef al statului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă