26 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiSeară de excepție organizată de Familia Regală pentru Republica Moldova

Seară de excepție organizată de Familia Regală pentru Republica Moldova

Miercuri, 12 iunie 2024, Palatul Elisabeta a găzduit Seara dedicată Republicii Moldova, la care Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au invitat reprezentanți din toate domeniile, de toate profesiile, de toate vârstele și din toate confesiunile care trăiesc în țara-soră, potrivit paginii de Facebook a Familiei Regale a României.

A fost, de asemenea, o ocazie pentru a afirma sprijinul Coroanei Române acordat aspirațiilor Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană și pentru construirea unui viitor stabil, prosper, liber și democratic pentru generațiile care vor urma. La eveniment a participat ASR Principesa Sofia.

Au fost prezenți peste 1 000 de români din toate colțurilele țării și de peste Prut. Au luat parte la seara regală ministrul Culturii din Republica Moldova, demnitari reprezentând instituțiile Statului din ambele țări, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, înalți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ambasadori străini și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, personalități din domeniile educației, economiei, științei, agriculturii, muzicii, sportului și artelor plastice, precum și organizații, fundații și asociații din cele două țări.

Și-au dat concursul militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale. A încântat publicul cu un valoros repertoriu muzical Corul #Tronos al Patriarhiei și Corul de tineret din orașul Bălți. Au participat furnizori regali și apreciați producători din Republica Moldova, care au tratat pe musafirii Familiei Regale cu produsele companiilor lor.

Situația Republicii Moldova, tema principală a Serii dedicate de Familia Regală a României Corpului Diplomatic acreditat la București

Miercuri, 13 decembrie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei a găzduit la Sala Tronului de la Palatul Regal seara anuală dedicată de Familia Regală Corpului Diplomatic acreditat la București, potrivit romaniaregala.ro.

Prima recepție de acest fel a avut loc acum 157 de ani, în Sala Tronului din Palatul Regal de atunci, și a fost găzduită de Principele Suveran Carol I, în primul său an de domnie. După aceea, în preajma fiecărui An Nou, Regii Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai I au păstrat tradiția onorării legăturilor diplomatice dintre România și țările lumii. După o întrerupere de cinci decenii, Regele Mihai I a reluat tradiția Serilor Regale anuale ale Corpului Diplomatic în decembrie 1997, la București. Majestatea Sa Custodele Coroanei a găzduit aceste evenimente începând din anul 2009. Serile au avut loc la Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, în Holul de Onoare al Castelului Peleș și, din anul 2016 încoace, la Sala Tronului din Palatul Regal.

În prezența Custodelui Coroanei și a Principelui Consort, recepția a început cu intonarea Imnului Regal, de către Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale. A urmat discursul Custodelui Coroanei Române și discursul Decanului Corpului Diplomatic străin din România.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă