14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialNouă sfaturi pentru o relație fericită

Nouă sfaturi pentru o relație fericită

În orice cuplu există probleme, dar nu orice cuplu știe să le rezolve. Publicația Huffington Post oferă nouă sfaturi care fac o relație să reziste.

1. Nu se tem să se certe.

Cuplurile de succes nu se tem de neînțelegeri. Toți cei care sunt într-o relație ar trebui să știe că toate neajunsurile dispar după o discuție mai aprinsă în care ambii parteneri se descarcă. Cuplurile fericite nu se dau în lături de la nimic. Se ceartă, vorbesc, se ascultă reciproc și rezolvă orice problemă împreună.

2. Își cer scuze atunci când au greșit

În orice relație se întâmplă ca unul să greșească și astfel să distrugă o seara perfectă. De cele mai multe ori, în astfel de situații se duce o luptă strânsă între orgolii. Intr-o relație armonioasă,nu există ranchiună sau resentiment. Cuplurile de succes nu vor să iroseasca momentele frumoase din cauza unor lucruri mărunte, iși cer scuze, se iartă și merg mai departe cu relația.

3.Se sprijină unul pe celălalt.

Cuplurile fericite luptă împreună pentru confort, sprijin și înțelegere. Ei respectă opinia celuilalt și au încredere că sunt ascultați și sprijiniți în tot ceea ce fac. Aceste cupluri știu că orice s-ar întâmpla, partenerul lor va înțelege sau cel puțin va încerca să facă asta. Ei știu că toate problemele se rezolvă în doi, discută, se ascultă și se susțin reciproc. Sunt parteneri de viață și prieteni, în același timp.

4. Nu compară relația lor cu cea a altor cupluri.

Cuplurile de succes prețuiesc ceea ce au și nu încearcă să aspire la relațiile altora. Succesul lor se măsoară doar prin propriile opinii și niciodată nu se bazează pe ceea ce fac alții în relațiile lor. Ei știu că fericirea lor depinde doar de ei.

5. Vorbesc acceași limbă când e vorba de dragoste.

Oricine își dorește să  fie important în viața cuiva, să primească un cadou fără motiv, să petreacă clipe de neuitat și să se bucure de dragostea celuilalt. Un cuplu fericit știe ce își dorește partenerul și face tot posibilul să îi ofere. Dacă el iubește cadourile, atunci ea cu siguranță îi va face cadouri săptămânal. Se iubesc reciproc și fac tot posibilul ca relația să meargă.

6. Au grijă unul de celălalt

Cheia succesului într-o relație este să ai grijă mai întâi de tine și apoi de celălalt. Într-o relație de succes, partenerii se respectă și au grijă unul de celălalt în orice moment. 

7. Nu lasă trecutul să intervină în relația lor.

Cuplurile de succes știu totul despre foștii celuilalt și experiențele nebune petrecute de aceștia sau problemele de cuplu avute înainte… dar nu poartă ranchiună unul față de celălalt pentru ceea ce au făcut.Nu își traiesc relația în trecut, ei pun prezentul pe primul loc și se bucură de fiecare moment petrecut împreună. Împărtășesc experiențele din trecut, dar continuă să trăiască în prezent. Nu se judecă pentru ceea ce au facut ci se apreciază pentru ceea ce fac acum.

8.Știu când au nevoie de o pauză.

După unele convorbiri aprinse sau întâlniri stresante, partenerii au nevoie de momente de singurătate. Ei știu că uneori o pauză poate fi cel mai bun lucru pentru a salva restul zilei și pentru a reflecta asupra a ceea ce s-a întamplat.

9. Accepta ajutorul celuilalt

Cuplurile de succes acceptă ajutorul celuilalt și recunosc atunci când au nevoie de el. Într-o relație de invidiat, partenerii fac totul împreună.

Cele mai citite

De la Palatul Victoria la Înalta Poartă. “Sultanul” Erdogan, unul dintre cei mai vechi lideri europeni, l-a primit pe premierul Ciolacu

După ce, acum o lună, l-a primit pe vicepreședintele Turciei, Cevdet Yılmaz, la București, premierul Marcel Ciolacu a fost primit, în ziua de 21...

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă