32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialNica: Am decis sa cerem membrilor de partid sa dea dovada de...

Nica: Am decis sa cerem membrilor de partid sa dea dovada de retinere

Vicepremierul Dan Nica a declarat luni, la finalul sedintei coalitiei, ca cele doua partide au convenit sa ceara membrilor PSD si PDL sa dea dovada de retinere si sa se preocupe de problemele economice si sociale, informeaza Newsin.

"Am avut o discutie si pe tema anumitor discutii private care au aparut in mass-media. Decizia a fost de a avea un dialog institutional si responsabil. Am decis sa cerem tuturor membrilor celor doua partide sa dea dovada de retinere si in acelasi timp sa ne preocupam si sa avem toata energia pentru ca ceea ce inseamna asteptarile romanilor si mai ales depasirea crizei sa constituie principala prioritate", a declarat Dan Nica.

Inainte de sedinta, care a avut loc la sala grupului PSD din Camera, liderii coalitiei au refuzat sa raspunda la intrebari. Premierul Emil Boc a precizat insa ca intalnirea are loc la Camera, si nu la Senat, pentru ca biroul lui Mircea Geoana nu este disponibil, el fiind plecat in strainatate. Nimeni de la PDL nu a comentat acuzatiile aduse de liderii PSD, asa cum reies din inregistrarile obtinute de Realitatea TV.

Anterior sedintei coalitiei, liderii PDL, Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea, Roberta Anastase, au avut o intalnire in biroul acesteia din urma, iar dupa aceasta au urcat la sala grupului PSD, unde se aflau deja din partea PSD Dan Nica, Liviu Dragnea, Ion Toma, Viorel Hrebenciuc.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri ca formatiunea sa asteapta de la PDL si de la Traian Basescu un raspuns in legatura cu "imixtiunea nepermisa" a presedintelui in actul de guvernare, anuntand ca in lipsa clarificarilor, social-democratii vor lua o decizie in consecinta.

"Va trebui sa facem o evaluare serioasa pana in septembrie, daca participarea noastra in cadrul guvernarii e buna din punct de vedere electoral", le-a spus Mircea Geoana membrilor PSD prezenti la reuniunea CEx, potrivit unei inregistrari a Realitatea TV.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea l-a facut tampit pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (PDL), iar presedintele PSD Mircea Geoana le-a vorbit colegilor despre puterea unui sef de stat, in cadrul unei discutii in CExN, surprinsa de Realitatea Tv.

"Era tampitul asta de Berceanu la o intalnire a Coalitiei: «Noi n-avem probleme cu seceta in Romania! Hai sa-mi aratati si mie!». Ei asa pun problema. Ce, Emil Boc e mai capabil decat Dan Nica? Am ajuns sa ne dea lectii! Si Blaga care vorbeste cand? Numai dimineata, ca dupa-amiaza are o problema. Ce, Pogea e mai capabil decat Nita? Nici nu e comparatie", a afirmat Dragnea, potrivit inregistrarii Realitatea Tv.

Cele mai citite

Două persoane arestate pentru trafic de minori

Pe data de 16 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani au reținut...

Decizia luată de Vladimir Putin după 24 de ani!

Președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord în această săptămână pentru prima dată în ultimii 24 de ani, au anunțat cele două...

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...
Ultima oră
Pe aceeași temă