17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialNăstase a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei. Macovei: Cred că...

Năstase a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei. Macovei: Cred că nu vrea să fie văzut

Adrian Năstase a retras, marţi, cererea adresată Tribunalului Bucureşti prin care solicita întreruperea executării pedepsei.

„O astfel de cerere este personală şi nu poate fi formulată sau retrasă fără acordul domnului Adrian Năstase şi a doamnei Daniela Năstase, titularii acestei cereri,” a declarat avocatul lui Adrian Năstase Horia Miclescu pentru Gândul.

Avocaţii lui Năstase nu au putut menţiona motivul exact pentru care a fost retrasă cererea, dar au spus că solicitarea probabil nu a mai fost considerată utilă.

Monica Macovei a declarat, despre acest subiect, într-o intervenţie telefonică la emisiunea „Sub semnul întrebării,” difuzată de B1 TV, că gestul a fost făcut probabil pentru că „nu vrea să fie văzut”, nu vrea să fie adus în faţa instanţei.

Ea consideră şi că avocaţii lui Năstase au motivat cererea pe „motive excepţionale” pentru că dacă ar fi folosit „motive medicale” ar fi fost nevoie de o expertiză a Institutului Medico-Legal, a cărei părere ar fi putut fi diferită de cea a medicilor de la Spitalul Floreasca.

Cererea în cauză fusese depusă pe 21 iunie, la o zi după condamnarea la doi ani de închisoare cu executare a fostului premier de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA au cerut, luni, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea de la Tribunalul Bucureşti a dosarului în care avocaţii lui Adrian Năstase cer întreruperea pedepsei, din cauza suspiciunilor de imparţialitate. Preşedintele ÎCCJ, Laura Andrei, l-a avut ca îndrumător de doctorat pe fostul premier, iar magistratul Elena Burlan, care ar fi judecat dosarul, este cea care l-a achitat pe medicul Şerban Brădişteanu.

Potrivit dispoziţiilor Codului de Procedură Penală, se poate dispune înteruperea executării pedepsei cu închisoarea când, din cauza unor împrejurări speciale, executarea imediată a pedepsei ar avea consecinţe grave pentru condamnat, familia sau unitatea în care lucrează. Întreruperea se poate face o singură dată, pentru o perioadă de maxim trei luni.

Adrian Năstase urmează să fie adus în faţa instanţei pentru a confirma solicitarea făcută de avocaţi.

Cele mai citite

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

Percheziții ale Parchetului European în Capitală, pentru fraude cu echipamente medicale în timpul pandemiei

Parchetul European anunţă că a efectuat, astăzi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care...
Ultima oră
Pe aceeași temă