12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalInterpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica “Wanted persons” (“Persoane căutate”) pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de sub escortă, în urma unui atac soldat cu uciderea a doi polițiști.

Alți trei polițiști au fost răniți în acel incident. Atacul asupra mașinii în care era transportat Amra s-a comis în ziua de 14 mai 2024, în jurul orei 11 dimineața, în nordul Franței, pe șoseaua A154. Arestatul era transportat într-o dubă a penitenciarului, urmată de o mașină de poliție. În momentul în care aceste două mașini se opriseră la un punct de plată a taxei de autostradă, mai mulți atacatori au coborât dintr-o mașină, au deschis focul asupra polițiștilor și l-au luat cu ei pe Amra.

Transportul cu duba fusese organizat de forțele de ordine pentru a-l muta pe arestatul Amra din închisoarea Le Havre în închisoarea Val-de-Reuil.

Datele oferite de presa internațională spun că Mohamed Amra, poreclit “Musca”, este în legătură cu o bandă de traficanți de droguri. Acum el era însă în închisoare întrucât fusese condamnat, la data de 10 mai, pentru un furt. Pe de altă parte, procurori din Marsilia (sudul Franței) îl mai cercetau pentru implicare într-o răpire care fusese urmată de moartea victimei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă