13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleVIDEO. Meryl Streep a primit Palme d'Or onorific, premiul ce subliniază "locul...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară la ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes. Ea a primit un trofeu Palme d’Or onorific, care marchează “locul ei de neșters în istoria cinematografiei”.

La 74 de ani, Meryl Streep a acumulat deja aproape toate premiile din industria divertismentului, inclusiv un record de 21 de nominalizări la premiile Oscar, din care a câștigat trei statuete. Cu toate acestea, nu a participat la Festivalul de Film de la Cannes de 35 de ani.

“Ai schimbat felul nostru de a vedea femeile în lumea cinematografiei (….), ne-ai oferit o nouă imagine despre noi înşine”, a declarat actriţa franceză Juliette Binoche, scrie Agerpres.

“Sunt atât de fericită că nu v-aţi plictisit de mine”, a spus Meryl Streep.

Meryl Streep, actrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar

Meryl Streep este un nume iconic în industria cinematografică, o actriță remarcabilă cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai multe decenii. Născută pe 22 iunie 1949 în Summit, New Jersey, Meryl Louise Streep și-a câștigat reputația ca fiind una dintre cele mai talentate și versatile actrițe din istoria filmului.

De-a lungul unei cariere care a traversat cinci decenii, Meryl Streep a demonstrat o capacitate excepțională de a se transforma într-o varietate de roluri, reușind să aducă la viață personaje memorabile și complexe pe ecran. Este cunoscută pentru abilitatea sa de a-și imita accentul și de a-și adapta vocea pentru fiecare rol în parte, ceea ce a condus la interpretări remarcabile și la multiple nominalizări și premii.

Streep și-a făcut debutul în film în anul 1977, cu rolul din “Julia”, însă a devenit cunoscută la nivel mondial în urma interpretării lui Joanna Kramer în “Kramer vs. Kramer” (1979), pentru care a câștigat primul ei Premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal. A urmat o serie de roluri memorabile în filme precum “The French Lieutenant’s Woman” (1981), “Sophie’s Choice” (1982), pentru care a primit al doilea Premiu Oscar, și “Out of Africa” (1985).

De-a lungul anilor, Streep a continuat să ofere interpretări impresionante într-o varietate de genuri, de la drame intense la comedii și muzicale. A fost aclamată pentru rolurile sale în filme precum “The Devil Wears Prada” (2006), “Doubt” (2008), “The Iron Lady” (2011), unde a portretizat-o pe Margaret Thatcher, și “Into the Woods” (2014).

Cu un total de 21 de nominalizări la Premiile Oscar, Meryl Streep este cea mai nominalizată actriță din istoria acestui prestigios premiu. Pe lângă cele trei premii câștigate, a primit numeroase alte premii și distincții de-a lungul carierei sale, inclusiv Globuri de Aur, Premii BAFTA și Premii Screen Actors Guild.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă