16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialMuzică scrum pentru fanii „high“. O formație americană a produs primul vinil...

Muzică scrum pentru fanii „high“. O formație americană a produs primul vinil care poate fi fumat

Trupa americană „Slightly Stoopid“, care-și descrie propria muzică drept „o fuziune de folk, rock, reggae și blues cu hip hop, funk, metal și punk“, revoluționează lumea vinilurilor.

Artiștii au cheltuit 14.000 de dolari pentru a realiza două viniluri din hașiș, care pot fi fumate… Acestea au fost imprimate la Studioul Capsule Labs din Los Angeles, scrie publicația britanică „The Independent“.

Ideea le-a venit din dorința de a alătura două medii de „școală veche“, spune managerul trupei, Jon Phillips: „Vinilul este un  mediu de școală veche, iar în opinia noastră și hașișul este la fel“.

Vinilul produs este complet consumabil, dar, din pă-cate, nu poate fi cumpărat de la magazinul din cartier și nu este deloc ieftin. Până acum, trupa a reușit să confecționeze două astfel de viniluri, imprimate cu melodia „Dabbington“ – o piesă instrumentală, cu influențe de jazz, pe gustul consumatorilor de hașiș. Primul vinil a fost declarat acceptabil, pentru că melodia se auzea destul de bine, dar personalul care a lucrat la el nu s-a putut abține și l-a consumat… Cel de-al doilea vinil nu a fost la fel de reușit, calitatea sune-tului redat fiind considerată inacceptabilă.

Echipa lucrează acum la al treilea exemplar, iar când vor reuși să obțină un vinil de calitate se vor hotărî dacă-l păstrează sau îl scot la licitație în scop caritabil.

La început, trupa a vrut ca prin acest gest să atragă atenția asupra legalizării consumului de hașiș, dar acum intenționează să vândă în farmacii „hașiș marca Slightly Stoopid“ și să doneze o parte din profit cercetărilor în domeniul cancerului.

„Nu va ieși un vinil pe care să-l poți asculta de nenumărate ori. Deocamdată, este o operă de artă“, a mai spus managerul trupei.

Trupa „Slightly Stoopid“ a fost înființată în 1994, în Cali-fornia, de Miles Doughty și Kyle McDonald, care erau prieteni din copilărie. Până acum, formația a lansat 12 albume, dintre care patru live. De peste două decenii, trupa continuă să testeze noi teritorii muzicale, defi-nindu-și semnătura și creând propria subcultură.   

 

Trupa a vrut ca prin acest gest să atragă atenția asupra legalizării consumului de hașiș.

Cele mai citite

În New Delhi s-a înregistrat o temperatură record

Miercuri, autoritățile indiene au anunțat că New Delhi a atins un nou record național de temperatură, cu 52,3°C. Acest record a fost înregistrat la...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

S-a sinucis o fată de 15 ani la Sibiu

O fată în vârstă de 15 ani a fost găsită moartă miercuri, în anexa unui imobil din localitatea Șura Mare, județul Sibiu. Informația a...
Ultima oră
Pe aceeași temă