24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialMuncitori francezi şi americani au manifestat la New York împotriva firmei Bain...

Muncitori francezi şi americani au manifestat la New York împotriva firmei Bain Capital

Aproximativ 60 de persoane, inclusiv muncitori francezi veniţi din nordul Franţei, au manifestat, luni, la New York împotriva Bain Capital, afirmând că firma de investiţii de capital fondată de către candidatul republican la preşedinţie, Mitt Romney, i-a lăsat fără loc de muncă, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Romney vrea să vă trimită locurile de muncă în străinătate”, se putea citi pe un panou ţinut de către un manifestant, în timp ce alt manifestat era deghizat în mostru, o imagine care reprezintă, în opinia sa, firma Bain Capital.

Unii manifestanţi au venit de la fosta fabrică Samsonite de la Hénin-Beaumont (Pas-de-Calais, în nordul Franţei), deţinută pentru o scurtă perioadă de timp de către Bain Capital.

Ei vreau să ofere susţinere salariaţilor de la Sensata Technologies, la Freeport (Illinois, în nordul Statelor Unite), o fabrică cu activitate în sectorul tehnologiei pentru automobile ai cărei 170 de salariaţi urmează să fie delocalizaţi în China de către Bain Capital.

Citeşte şi:

ALEGERI PREZIDENŢIALE SUA. Obama recunoaşte EŞECUL în prima dezbatere cu Mitt Romney

Mitt Romney recunoaşte că afirmaţiile sale privind mentalitatea de “victimă” a americanilor au fost “greşite”

Salariaţii firmei au primit salarii pe şase luni, iar în prezent formează chinezi care le vor lua locul, în China.

Bain Capital era, de asemenea, principalul acţionar al fabricantului de genţi Samsonite, atunci când a avut loc cedarea fabricii de la Hénin-Beaumont, în 2005, în schimbul sumei simbolice de un euro. Cei care au preluat-o au fost condamnaţi, între timp, la închisoare pentru provocarea cu bună ştiinţă a falimentului întreprinderii, în 2007, lăsând aproximativ 200 de salariaţi fără locuri de muncă.

Avocatul salariaţilor, Fiodor Rilov, acuză Samsonite că a complotat, împreună cu Bain Capital, în vederea acestei preluări, care a fost doar “o înşelătorie, o farsă” pentru a se debarasa de fabrică.

El a declanşat o acţiune împotriva Bain Capital în faţa unui tribunal federal de la Boston (Massachusetts, nord-est).

Această acţiune în justiţie, a declarat el pentru AFP, vizează să ceară “judecătorului să considere că o încălcare a dreptului francez în cunoştinţă de cauză este, în mod necesar, o infracţiune în dreptul american”.

Mitt Romney, candidiat în alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie, a fost criticat în mai multe rânduri, în presă şi de către adversarii săi democraţi, pentru activităţile financiare pe care le-a desfăşurat în cadrul Bain Capital, la care a renunţat în 1999.

Cele mai citite

Babasha, despre Corina Bud: “Nu stă cu mine în studio!”

Continuă scandalul în online între Corina Bud și Babasha, artistul de manele invitat de trupa Coldplay pe scenă, la Național Arena. Vlad Babașa, cunoscut drept...

Probleme pentru Adrian Ilie. Fostul internațional, condamnat la 8 luni de închisoare

Decizie de ultimă oră! Judecătoria Sectorului 4 București l-a condamnat pe Adrian Ilie la 8 luni de închisoare cu suspendare. Fostul atacant al Valenciei și...

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...
Ultima oră
Pe aceeași temă