12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMohamed Morsi s-a întâlnit cu şeful Statului Major al armatei egiptene

Mohamed Morsi s-a întâlnit cu şeful Statului Major al armatei egiptene

Preşedintele islamist al Egiptului, Mohamed Morsi, s-a întâlnit marţi cu generalul Abdel Fattah al-Sissi, şeful Statului Major al armatei, în încercarea de a dezamorsa criza politică, transmite Mediafax.

Constituţia Egiptului va fi suspendată, iar Parlamentul va fi dizolvat în cazul în care preşedintele islamist Mohamed Morsi nu se va conforma solicitărilor cetăţenilor, avertizează armata egipteană, citată de postul Al-Arabiya.

Citeşte şi Urmăreşte LIVE PROTESTELE din EGIPT. Armata va suspenda Constituţia

Sute de mii de oameni participă în acest moment la manifestaţii organizate în centrul oraşului Cairo şi cer demisia preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Forţele opoziţiei denunţă atitudinea autoritaristă a preşedintelui Mohamed Morsi şi starea economiei. Morsi este acuzat că s-a îndepărtat de la obiectivele revoltei soldată cu înlăturarea lui Hosni Mubarak, concentrându-se doar pe atingerea intereselor formaţiunii islamiste Fraţii Musulmani.

Citeşte şi FOTO: MILIOANE de oameni pe străzi. Aşa arată cele mai ample proteste din istoria Egiptului!

În pofida avertismentelor opoziţiei şi discuţiilor cu preşedintele SUA Barack Obama, Mohamed Morsi a respins ultimatumul de 48 de ore dat de armată pentru onorarea “revendicărilor poporului”. Ultimatumul expiră miercuri.

Opoziţia egipteană a anunţat că nu va susţine o “lovitură de stat militară”, desemnându-l pe Mohamed ElBaradei reprezentant al “tranziţiei politice”.

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă