25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMicrosoft preia frâiele inovaţiilor în septembrie cu Windows Phone Mango7.5 şi Windows...

Microsoft preia frâiele inovaţiilor în septembrie cu Windows Phone Mango7.5 şi Windows 8

În lumea tehnologiei, luna august a însemnat luna Apple, care s-a încheiat cu vestea desmisiei lui Steve Jobs, anunţ care încă mai lasă deschisă poarta pentru supoziţii cu privire la viitoarele demersuri ale companiei. Este rândul celor de la Microsoft să atragă atenţia presei în prima lună a toamnei, prin intermediul unei conferinţe care are multe şanse să devină cea mai importantă din acest an.

Între 13 şi 16 septembrie, Microsoft va organiza build Windows. Biletele pentru acest eveniment au fost epuizate foarte rapid, deoarece va fi locul unde se vor prezenta cele mai importante două noi inovaţii de la Microsoft:
Windows Phone Mango (versiunea 7.5) – lista finală de noutăţi introduse şi detalii despre lansarea oficială în SUA şi, foarte probabil, în Europa;
Windows 8 – detalii complete despre noutăţile introduse de acest sistem de operare şi un posibil anunţ al datei de lansare.

Windows Phone Mango

Despre Windows Phone Mango se cunosc deja multe din cele 500 de îmbunătăţiri promise de Microsoft. Cele mai importante ar fi:
– Vizionarea mesajelor e-mail sub formă de conversaţii, o capabilitate similară cu cea oferită de Google în serviciul Gmail;
– Introducerea Internet Explorer 9 pe telefoanele mobile – un browser de Internet foarte de rapid şi capabil;
– Integrarea cu reţelele sociale Twitter (promisă încă de la prima versiune de Windows Phone 7) şi LinkedIn;
– Acessarea conversaţiilor prin sms, Facebook şi chat sub formă de discuţii unitare, ce nu sunt separate în funcţie de platforma folosită ci în funcţie de subiectul discuţiei şi persoanele implicate în ea;
– Suport pentru camera video orientată în faţă, aşa cum se găseşte la ultimele modele de telefoane bazate pe iOS şi Android.

Ceea ce nu ştim încă sunt răspunsuri la întrebări precum:
– Când vor fi lansate primele telefoane cu Windows Phone Mango în Statele Unite şi Europa?
– Care vor fi primele modele de telefoane cu Windows Phone Mango?
– Când vom avea primul telefon bazat pe această platformă de la Nokia?

Windows 8

De la începutul anului şi până astăzi, nu au fost împărtăşite prea multe detalii despre Windows 8. Microsoft a făcut public obiectivul lor ambiţios de a crea un sistem de operare ce poate rula pe toate platformele majore: PC, tablete şi smartphone. Deşi acest demers sună incredibil de bine, succesul său va depinde foarte mult de calitatea implementării. Până acum se ştie că Windows 8 va avea două tipuri de interfeţe grafice: una optimizată pentru dispozitive touch (gen tablete şi smartphones) şi cea clasică, optimizată pentru controlul cu mouse-ul şi tastatura.

Microsoft va introduce şi conceptul de AppStore implementat de Apple şi Google pentru telefoanele mobile însă va fi extins pentru toate platformele, inclusiv PC.

Alte detalii notabile ar mai fi: suportul pentru standardul USB 3.0 ce va permite transferuri de 10 ori mai rapide vs. USB 2.0, o îmbunătăţire serioasă a Windows Explorer (un utilitar de management al fişierelor nu foarte apreciat de utilizatorii de Windows Vista şi Windows 7) şi folosirea mai intensă a interfeţei ribbon introdusă de Microsoft Office 2007 şi 2010.

Pe parcusul conferinţei build Windows se vor face multe demonstraţii ale noutăţilor introduse de Windows 8 ce, cu siguranţă, vor face turul presei de pretutindeni. Cel mai probabil vom afla şi detalii despre primele teste publice ale Windows 8 şi o posibilă dată de lansare.

 

Despre autor: Ciprian Rusen este blogger şi autor de carte cu experienţă în lumea IT. Articolele lui despre tehnologie pot fi urmărite şi pe site-ul 7 Tutorials. Prima lui carte, Network Your Computers & Devices Step by Step, poate fi găsită aici.

Cele mai citite

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă