13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMetoda „Accidentul“ face victime în Constanţa

Metoda „Accidentul“ face victime în Constanţa

În ciuda arestărilor din ultimele luni, metoda „Accidentul“ continuă să facă victime în Constanța. Potrivit IPJ, pe 31 mai a.c., la ora 22.00, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 59 de ani, din Constanţa, despre faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat  a fi  avocatul fiului său care a provocat un accident rutier, motiv pentru care i-a solicitat  suma de 10.000 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal.

După ce a fost apelată de mai multe ori, în jurul orelor 21.00, victima s-a întâlnit cu o femeie, căreia i-a dat suma de 1.600 de lei, două lănţişoare şi o verighetă, toate din aur, însumând aproximativ 8 grame. Ulterior, victima a realizat că a fost înşelată, sesizând poliţiştii Secţiei 4, care au demarat o anchetă în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.

A doua zi, pe 1 iunie, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, în cursul nopţii, a fost apelat telefonic de către o persoană care s-a recomandat a fi fiul său și care i-a transmis că  a provocat un accident rutier soldat cu vătămarea unei femei, iar pentru a scăpa trebuie să plătească 20.000 mii lei unui avocat, pe care i l-a și dat să vorbească la telefon.

Acesta însă a realizat că este posibil să fie victima unei înşelăciuni, şi-a contactat fiul şi nu a dat curs solicitării persoanei necunoscute.

Polițiștii reamintesc faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală, iar doar instanţa de judecată poate dispune în urma unui proces penal. Dacă primiți un astfel de telefon, sunați imediat la 112 pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. 

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă