27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMeteo: Frig în toată ţara

Meteo: Frig în toată ţara

Frigul de miercuri va fi prezent şi joi. Va fi ger noaptea şi dimineaţa pe areale extinse şi temperaturi sub minus 10 grade, chiar sub minus 20 de grade în depresiunile intramontane. De vineri, cad precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul se intensifică, anunţă realtatea.net.

Miercuri avem parte de aceeaşi vreme rece, care se pare că va continua şi în zilele următoare. În regiunile din nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane norii stau adunaţi şi ninge slab. În sud şi sud-est meteorologii anunţă cer variabil, şi doar câteva fulguieli, izolat. Vântul suflă slab până la moderat. Temperaturile maxime mai scad puţin faţă de valorile înregistrate marţi şi vor fi cuprinse între minus 6 şi plus 3 grade.

Joi în cea mai mare parte a ţării, mai puţin în Câmpia Română şi în Dobrogea, va fi ger. Temperaturile dimineaţa ajung sub minus 10 grade, chiar sub minus 20 de grade în depresiuni. Spre seară se înnorează în regiunile sudice şi începe să ningă, iar până dimineaţa ninsoarea cuprinde cea mai mare parte a ţării. În sud şi în sud-est va fi viscol. Temperaturile maxime nu mai sunt pozitive decât pe litoral, 2 grade la Constanţa în timp ce în nord şi centru sunt sub minus 5 grade.

În Capitală ziua începe cu minus 8 grade, dar foarte probabil cu soare. Totuşi până la amiază temperatura nu va reuşi să treacă de zero grade. Spre seară se înnorează şi noaptea vine cu ninsoare şi vânt.

Vineri, nici nu iese bine sistemul noros care a adus ninsori şi vânt prin partea de est a ţării, că seara vine altul prin sud-vest. Aşa că nu vom avea parte de prea mult soare. Valorile termice de la amiază se vor încadra între minus 5 grade în nordul ţării şi depresiuni, şi plus 1 grad în sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est.

În Capitală mai ninge în prima parte a zilei, dar se arată şi soarele. 1 grad va fi maxima la amiază.

Cele mai citite

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

Nicolae Ciucă, despre valorile partidului PNL: “Nu s-a schimbat nimic”

La lansarea candidaţilor liberali din judeţul Argeş, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că, deși valorile tradiţionale ale partidului au rămas neschimbate, contextul...
Ultima oră
Pe aceeași temă