17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialMembri ai Noii Drepte şi Partidei Romilor s-au luat la bătaie

Membri ai Noii Drepte şi Partidei Romilor s-au luat la bătaie

Doi membri ai mişcării Noua Dreaptă şi zece membri ai Partidei Romilor au fost implicaţi într-un incident violent pe holul clădirii în care ambele formaţiuni îşi au birourile. În timp ce liderii ND spun că au agresaţi fără motiv, Partida Romilor spune că membrii Noii Drepte sunt cei care au început scandalul.

Potrivit comunicatului Noii Drepte, liderul filialei bucureştene a formaţiunii, iar Alexandru Năstase, şi un alt membru al ND, al cărui nume nu a fost făcut public (în comunicat i se spune F.G.), au fost loviţi, ameninţaţi şi sechestraţi de membrii Partidei Romilor.

Incidentul ar fi avut loc luni după-amiaza, în jurul orei 17:20, în clădirea în care îşi au birourile cele două formaţiuni. F.G. ar fi pulverizat din greşeală din spray-ul cu piper pe care îl avea în buzunar. În acel moment, 10 membri ai Partidei Romilor – şapte bărbaţi şi trei femei – i-au înconjurat pe cei doi membri ai Noii Drepte i-au ameninţat (“Vrei să pun 20 de ţigani să te taie?”, “Vezi că pe tine te caut!”, “Vreţi mă, să aducem săbiile din maşină?”) şi au încercat să-i împingă cu forţa într-unul din birourile Partidei Romilor, potrivit comunicatului Noii Drepte.

Năstase a încercat să scape din încercuire, dar a fost lovit cu genunchii şi cu pumnii. Cei doi membri ND au fost reţinuţi de cei 10 membri ai Partidei Romilor timp de 40 de minute, până când a venit poliţia.

În schimb, Iulian Paraschiv, liderul organizaţiei de tineret a Partidei Romilor, spune că cei doi membri ai Noii Drepte au venit la sediul lor şi au pulverizat cu spray paralizant asupra unui membru al PR. Acesta a avut nevoie de patru zile de îngrijiri medicale, potrivit lui Paraschiv. Acesta a mai povestit că, auzind strigăte, câţiva colegi de-ai săi au ieşit pe hol şi i-au imobilizat pe cei doi membri ai Noii Drepte, după care au chemat poliţia. Nimeni nu i-a lovit pe cei de la Noua Dreaptă, a adăugat el. Potrivit lui Paraschiv, cei doi strigau “moarte ţiganilor”.

“Cred că a fost vorba despre o acţiune premeditată, cu un puternic caracter rasist, menită să discrediteze etnia romilor. In acest moment, ne temem pentru siguranţa celorlalţi membri ai PR”, a mai spus Paraschiv.

Cei doi membri ai Noii Drepte au depus plângere penală. Acelaşi lucru l-a făcut şi M.I., reprezentantul Partidei Romilor care spune că a fost atacat cu spray paralizant. “Nu cred că au pulverizat spray din greşeală, pentru că dupa aceea au fugit. Eu dacă aş face accidental aşa ceva, m-aş opri, aş ajuta victima şi mi-aş cere scuze de o mie de ori”, a spus M.I.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...

Optimizarea anunțurilor de închiriere: cum să te diferențiezi într-o piață aglomerată?

Ai o proprietate pe care vrei s-o închiriezi cât mai rapid? Dacă ai încercat să publici un anunț pentru a-ți găsi chiriașul potrivit, probabil...

Andreea Pora, editorial: Marile necunoscute din dosarul generalilor SRI

Andreea Pora ridică semne de întrebare cu privire la linșajul mediatic și arată cum Realitatea Tv patronată de Maricel Păcuraru are legatura cu dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă