23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialMédecins sans frontières: Lumea este pe cale să "piardă bătălia" împotriva Ebola

Médecins sans frontières: Lumea este pe cale să “piardă bătălia” împotriva Ebola

Lumea este pe cale să "piardă bătălia" împotriva extinderii epidemiei de Ebola care afectează Africa de Vest, a declarat marţi Jeanne Liu, preşedinta Médecins sans frontières (MSF), relatează Mediafax.

"În cele şase luni ale celei mai grave epidemii de Ebola din Istorie, lumea este pe cale să piardă bătălia pe care o duce pentru a o opri. Liderii nu reuşesc să blocheze această ameninţare transnaţională", a declarat Jeanne Liu într-un discurs susţinut la sediul ONU de la New York, potrivit unui comunicat emis MSF International primit de către AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat 3.069 de cazuri de Ebola în patru ţări din Africa de Vest, dintre care 1.552 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii joi la Geneva, relatează AFP.

Precedentul bilanţ al epidemiei, care continuă să se extindă "într-un ritm accelerat", anunţa 2.165 de cazuri, dintre care 1.427 de decese, la 20 august.

"Peste 40% din numărul total al cazurilor au fost înregistrate" în ultimele 21 de zile şi s-au concentrat în câteva localităţi, a adăugat OMS.

Boala înregistrează o rată a mortalităţii în medie de 52%, variind între 42% în Sierra Leone şi 66% în Guineea.

OMS a mai anunţat că o epidemie "distinctă" de Ebola, care nu are legătură cu cea în curs din Africa de Vest, a fost semnalată la 24 august în Republica Democrată Congo. Datele din Congo nu sunt însă în bilanţul publicat joi de OMS.

Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că va opri extinderea Ebola în trei luni, însă a precizat că se aşteaptă ca numărul cazurilor să depăşească 20.000.

"Numărul total al cazurilor de febră hemoragică ar putea depăşi 20.000", a anunţat OMS într-un raport, subliniind că sunt necesare acţiuni în ţările afectate din Africa de Vest pentru a pune capăt cele mai mari epidemii de Eboladin istorie.

De asemenea, OMS şi-a exprimat speranţa că va stopa extinderea unor noi cazuri de Ebola în termen de trei luni şi a explicat că este necesară suma de 490 de milioane de dolari (371 de milioane de euro).

Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria sunt ţările cele mai afectate de epidemia de Ebola.

Cele mai citite

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

AFM a aprobat finanţări de aproape 97 de milioane de lei în Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoane fizice

Cereri eligibile în valoare de 96,68 milioane de lei au fost depuse de persoanele fizice în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice", în timp ce...

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în anul 2023 a crescut cu 20% față de anul 2022

În anul 2023, turiștii români au efectuat 760.000 de călătorii cu cel puțin o noapte de cazare în Germania. În comparație cu anul precedent,...
Ultima oră
Pe aceeași temă