32.9 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăInternaționalRishi Sunak anunță alegeri generale pe 4 iulie

Rishi Sunak anunță alegeri generale pe 4 iulie

Rishi Sunak a convocat alegeri anticipate surpriză pentru data de 4 iulie, într-o competiție în care Keir Starmer va încerca să preia puterea pentru Partidul Laburist după 14 ani sub coordonarea conservatorilor, notează The Guardian.

Primul ministru a anunțat că alegerile vor avea loc la începutul verii, într-o mișcare cu risc ridicat pentru Partidul Conservator, care se află la 20 de puncte în urma laburiștilor în sondaje.

Sunak a decis în cele din urmă să dezvăluie data după ce a afirmat că inflația a fost din nou sub control și că economia se îmbunătățește.

„Sper că eforturile mele de când am devenit prim-ministru arată că avem un plan și suntem pregătiți să luăm măsurile îndrăznețe necesare pentru ca țara noastră să prospere”, a declarat el.

„Acum m-am ținut de acest plan și am fost întotdeauna sincer cu voi în legătură cu ceea ce este necesar, chiar și atunci când acest lucru a fost dificil,” a mai spus el.

Premierul a adăugat: „Nu pot și nu voi pretinde că am reușit să facem totul bine. Niciun guvern nu ar putea, dar sunt mândru de ceea ce am realizat împreună, de acțiunile îndrăznețe pe care le-am întreprins. Sunt încrezător în ceea ce putem face în viitor.”

Cu toate acestea, se așteaptă ca Starmer să devină următorul prim-ministru, asta după ce și-a transformat partidul de la înfrângerea istorică în alegeri de acum aproape cinci ani.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Prosoape de hârtie, rola cearceaf hârtie și alte articole pentru o buna igienă și curățenie!

Știm cu toții cât de importantă este curățenia și cât de dificilă este, de multe ori, menținerea ei. Că este vorba despre locuința personală,...

Descoperă H East Residence, un complex rezidențial cu apartamente moderne, care te fac să simți că ai ajuns acasă

Ești în căutarea unei locuințe noi și confortabile în București, aflată într-o locație foarte bine conectată și liniștită? Fă cunoștință cu H East Residence,...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă