28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentDIICOT a destructurat o grupare de trafic de persoane și proxenetism

DIICOT a destructurat o grupare de trafic de persoane și proxenetism

La data de 21 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea a patru inculpați și aplicarea măsurii controlului judiciar față de un alt inculpat, toți fiind cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și proxenetism. Din materialul probator administrat în cauză, a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie 2020, inculpații au constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a obține foloase materiale din administrarea unor stabilimente situate în municipiul Iași, destinate practicării prostituției.

Comunicatul DIICOT

La data de 21.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea a 4 inculpați și măsura controlului judiciar față de un altul, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată și proxenetism.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie 2020, inculpații au constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii de foloase materiale din administrarea unor stabilimente situate pe raza municipiului Iași, dedicate practicării prostituției.

Astfel, atât în perioada menționată cât și în intervalele iunie 2021 – noiembrie 2022 respectiv decembrie 2022 –  21.05.2024, inculpații au recrutat persoane interesate să practice prostituția și le-au înlesnit activitățile prin punerea la dispoziție a două imobile, promovarea prin intermediul site-urilor de profil  și organizarea logistică a stabilimentelor. Veniturile obținute din activitatea infracțională au fost colectate și însușite de membrii grupului infracțional.

Din materialul probator administrat în cauză a mai  rezultat că, în perioada 2019 –2020,  unul dintre inculpați, la diferite intervale de timp și baza aceleiași rezoluții infracționale, a transportat, adăpostit și exploatat, atât pe teritoriul României cât și al Germaniei, o persoană vătămată majoră pe care a obligat-o la practicarea prostituției, în folosul său material. 

În încercarea de a ieși de sub tutela acestuia, victima a fost indusă în eroare de către un alt inculpat  cercetat în cauză, care a transportat-o, adăpostit-o și obligat-o să practice prostituția pe raza municipiului Iași.

În cursul zilei de ieri, au fost puse în aplicare, pe raza județelor Bacău, Iași și Neamț, 6 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe arme albe, un pistol cu gaze, înscrisuri, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, într-unul dintre imobilele percheziționate au fost descoperite un salon de masaj erotic și un studio de videochat care funcționau concomitent.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nicușor Dan e pe val… în marea formată la Piața Unirii

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, e pe val, după ce a reușit să obțină și un al doilea mandat de...

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...

Nicușor Dan e pe val… în marea formată la Piața Unirii

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, e pe val, după ce a reușit să obțină și un al doilea mandat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă