20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialMazăre: Nicuşor Constantinescu are o nouă infecție

Mazăre: Nicuşor Constantinescu are o nouă infecție

Primarul Radu Mazăre a declarat, miercuri, că șeful suspendat al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, are o nouă infecție în urma intervenției chirugicale suferite în SUA și din acest motiv nu poate începe radioterapia, relatează Mediafax.

Citește și: Nicușor Constatinescu a fost suspendat din funcția de președinte al CJ Constanța

"Am vorbit ieri (n.r. – marţi) cu Nicușor Constantinescu înainte de a intra la emisiune. Are o nouă infecție. Se pare că atunci când i-au făcut operația, i-au spus doctorii de la New York, se pare că i-au atins intestinul subțire și din cauza asta e foarte dificil. Adică are o nouă infecție. A avut o infecție cu nu știu, e.coli, nu știu, că nu mă pricep la astea medicale, iar acum are alta, s-a redus abcesul ăla la 9 centimetri și ia antibiotice. Atât pot să vă spun că i-a întrebat pe ăia dacă se rezolvă cu antibiotice sau cu cuțit și ăia au spus sau cu una sau cu alta. Are o infecție acolo, ăsta e motivul pentru care nu poate să înceapă radioterapia. Și era destul de chinuit în voce”, a declarat Radu Mazăre, miercuri, jurnaliștilor.

Primarul a mai spus că mandatul internațional de urmărire pe numele lui Nicușor Constantinescu o să fie atacat în instanță.

“El mi-a spus, nu am vorbit cu avocații, că nu s-a emis un mandat internațional de urmărire pe numele lui. Am înțeles că avocații o să atace iar acest mandat nu știu când, într-o săptămână sau ceva de genul ăsta”, a menționat Mazăre.

Primarul a mers, miercuri, la circul amplasat la intrarea în stațiunea Mamaia pentru a-și alege animalele care vor participa la carnavalul de la sfârșitul lunii august în cadrul căruia Radu Mazăre îl va interpreta pe Ramses.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din funcţie la începutul acestei săptămâni după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, săptămâna trecută, să menţină decizia de arestare preventivă în cazul acestuia luată de Tribunalul Capitalei.

Citește și: Nicușor Constantinescu va fi EXTRĂDAT din SUA. Magistrații CAB au respins contestația la decizia de arestare

Tribunalul Bucureşti a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucureşti a arătat că preşedintele CJ Constanţa a încălcat în mod flagrant obligaţiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, el neavând nicio justificare.

În acelaşi document, judecătorul a mai spus că nu s-a făcut dovada necesităţii ca Nicuşor Constantinescu să rămână pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizând că există posibilitatea efectuării unui astfel de tratament şi pe teritoriul României.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

În motivarea primei decizii de arestare, Tribunalul Capitalei spunea, despre conţinutul unei scrisori medicale depuse la instanţă de Nicuşor Constantinescu, că acesta se regăseşte, în mare parte, într-un email trimis de preşedintele CJ Constanţa doctorului care a emis documentul şi a cărui semnătură "diferă izbitor faţă de cea existentă pe alte înscrisuri".

Pe de altă parte, într-o altă cauză, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, la 1 august, decizia de ridicare a controlului judiciar dispus în cazul lui Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Cele mai citite

Italia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri pe teritoriul Rusiei. În plus, italienii spun că nu vor trimite...

Guvern: Salariile pe luna iunie ale angajaţilor de la Şantierul naval Damen Mangalia sunt bugetate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că salariile pe luna iunie ale angajaţilor de la Şantierul naval Damen Mangalia sunt...

Trei traficanți de droguri au fost reținuți. Ascundeau 14 kilograme de cocaină într-o curte din Mihăilești, Giurgiu

Procurorii DIICOT au reţinut trei traficanţi de droguri, dintre care unul a fost condamnat anterior pentru infracţiuni de acelaşi gen, după ce în curtea...
Ultima oră
Pe aceeași temă