21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSocialEducațieVeste bună pentru părinți! Nouă grădinițe din Sectorul 5 rămân deschise pe...

Veste bună pentru părinți! Nouă grădinițe din Sectorul 5 rămân deschise pe timpul verii

Nouă grădiniţe din Sectorul 5 vor fi deschise, în perioada iulie-august, printr-un proiect care va fi finanţat din bugetul local, ce sprijină familiile cu venituri modeste şi părinţii care vor să le asigure preşcolarilor participarea la activităţi educative şi recreative.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au transmis, joi, pe Facebook faptul că vor fi deschise grădiniţele: Nr. 34 (prin Creşa Ariel şi Aurora) şi „Electromagnetica” – pentru nivelul antepreşcolar, Nr. 34, Nr. 73, „Paradisul Verde”, Nr. 185, Nr. 205, Nr. 242 şi „Căsuţa Fermecată” – pentru cel preşcolar.

Copiii vor face parte din grupe formate din 15, cel mult 20 de antepreşcolari/preşcolari. În funcţie de numărul solicitărilor, vor fi constituite nu mai mult de 70 de grupe pe lună.

Fiecare preşcolar va beneficia de două activităţi recreative pe lună, respectiv Joc şi mişcare şi Limba engleză, costul acestora fiind de 50 de lei/ lună/copil, iar antepreşcolarii vor fi angrenaţi în activităţi de tip Joc şi mişcare.

Copiii vor participa la activităţi în aer liber, iar în fiecare grădiniţă vor fi organizate câte două spectacole de teatru de păpuşi în fiecare lună de implementare a proiectului, în valoare de cel mult 15 lei/ copil/ reprezentaţie.

În vederea susţinerii proiectului în condiţii optime, se vor asigura materiale igienico-sanitare în cuantum de aproximativ 20 lei/ lună/ copil şi materiale didactice necesare desfăşurării activităţilor zilnice, de aproximativ 150 lei/ lună/ copil.

Hrana copiilor va fi asigurată în regim de catering, iar contribuţia lunară pentru mâncare va fi suportată de părinţi.

Exceptând cheltuielile aferente hranei, celelalte costuri cu utilităţile, serviciile şi materialele necesare implementării proiectului vor fi suportate din bugetul de venituri şi cheltuieli al fiecărei instituţii şcolare incluse în program.

Toate activităţile din cadrul proiectului vor fi derulate fie de cadrele didactice, fie sub supravegherea acestora, în situaţia în care activităţile sunt coordonate de personal extern şcolii. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă