21.9 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiTrei traficanți de droguri au fost reținuți. Ascundeau 14 kilograme de cocaină...

Trei traficanți de droguri au fost reținuți. Ascundeau 14 kilograme de cocaină într-o curte din Mihăilești, Giurgiu

Procurorii DIICOT au reţinut trei traficanţi de droguri, dintre care unul a fost condamnat anterior pentru infracţiuni de acelaşi gen, după ce în curtea unei locuinţe din oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, au fost găsite îngropate 14 kilograme de cocaină, cu o valoare de piaţă de peste un milion de euro, conform agerpres.ro.

Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada ianuarie – mai 2024, traficanţii au deţinut şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc către consumatori din municipiul Bucureşti, dar şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu.

În cursul zilei de miercuri, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, fiind identificate şi ridicate 14 kilograme cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piaţă de peste 1.000.000 euro, precum şi aproximativ 800 grame canabis şi rezină de canabis.

Drogurile, porţionate în calupuri protejate în straturi de folie şi cutii, au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc doi dintre inculpaţi.

Tot pe parcursul percheziţiei au fost ridicate ţigarete confecţionate artizanal, mai multe grindere şi cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă.

Traficanţii vor fi duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

13 traficanți de droguri, reținuți de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut 13 traficanţi de droguri, care aduceau din Olanda, prin intermediul unor firme de curierat, importante cantităţi de substanţe cu efect psihoactiv (alpha-PHiP) din care se obţine „Zombie”, un nou drog care are mare succes printre consumatorii stradali din Bucureşti.

Conform DIICOT, cei 13 traficanţi fac parte din două grupări, cu ierarhii şi atribuţii clar conturate, care acţionau în Bucureşti în scopul obţinerii unor importante beneficii materiale din comercializarea substanţei cu efect psihoactiv alpha-PHiP.

Drogurile erau aduse din Olanda, prin intermediul unor firme de coletărie, fiind ascunse de regulă în colete poştale. Ulterior, printr-un sistem piramidal de vânzători, drogurile erau distribuite consumatorilor din Bucureşti, fie stradal, fie la locuinţa vânzătorului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă