33 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaItalia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri pe teritoriul Rusiei. În plus, italienii spun că nu vor trimite trupe în Ucraina. Declarațiile au fost făcute după ce liderii Germaniei și Franței au sugerat că armele ar putea fi folosite contra țintelor militare, potrivit antena3.ro.

Ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a declarat că armele pe care occidentul le trimite în Ucraina nu ar trebui folosite pentru a ataca ținte de pe teritoriul Rusiei.

El a spus că „toate armele care pleacă din Italia ar trebui folosite doar în Ucraina” într-un interviu acordat, joi, RAI. Antonio Tajani a adăugat că Italia nu va trimite niciodată trupe în Ucraina, potrivit Sky News.

Luni, vicepremierul italian Matteo Salvini a respins apelul lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, de a ridica restricțiile privind armele.

Vladimir Putin, mesaj către Europa, dacă Ucraina va folosi armament occidental contra Rusiei: „Să fie conştienţi cu ce se joacă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa cu „consecinţe grave” dacă ţările NATO vor permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru a ataca ţinte pe teritoriul rus, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa cu „consecinţe grave” dacă ţările NATO vor permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru a ataca ţinte pe teritoriul rus, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Serbia furnizează arme indirect Ucrainei. La ce valoare se ridică exportul

Exporturile de arme ale Serbiei care au ajuns în Ucraina prin intermediul unor părţi terţe se ridică la aproximativ 800 de milioane de euro...

O celebră insulă italiană a rămas fără turiști din cauza lipsei de apă

Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiştilor din cauza lipsei de apă, ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent, potrivit...

Nicușor Dan anunță că montează peste 30 de cișmele noi în București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că 30 de cişmele noi, prevăzute cu adăpătoare pentru animale, sunt amplasate în aceste zile în parcurile administrate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă