27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMarion Bartoli şi-a anunţat retragerea din tenis după ce a fost învinsă...

Marion Bartoli şi-a anunţat retragerea din tenis după ce a fost învinsă de Simona Halep

Câştigătoarea ultimei ediţii a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, Marion Bartoli, şi-a anunţat, miercuri, retragerea din tenisul profesionist, la scurt timp după ce a fost învinsă de Simona Halep, în turul doi la Cincinnati, informează site-ul oficial al WTA, conform Mediafax.

“A fost ultimul meci al carierei mele. Îm cer scuze! Este timpul să mă retrag şi să-mi închei cariera”, a declarat sportiva franceză în vârstă de 28 de ani, după înfrângerea suferită în faţa Simonei Halep.

“Corpul meu nu mai poate continua. Am trecut deja printr-o serie de accidentări de la începutul acestui an. Am simţit că mi-am stors toată energia pe care o mai aveam în corp. Mi-am îndeplinit visul şi el va rămâne cu mine pentru totdeauna. Însă am dureri în tot corpul dacă joc mai mult de 45 minute – o oră,” a declarat Bartoli. Franţuzoaica şi-a îndeplinit visul anul acesta când a câştigat turneul de la Wimbledon, însă deşi are doar 28 ani, starea ei fizică nu-i mai permite să continuie în turneul profesionist de tenis.

Bartoli spune că are dureri atât în zona călcâiului, cât şi în zona spatelui sau la umeri. “Ca jucător de tenis trebuie să fii 100% apt. Aşa sunt eu, când fac ceva sunt implicată 100%.” Ea mai spune că nu poate fi concetrată în totalitate la antrenamente, la turnee şi că astfel simte că trişează, motiv pentru care durerile resimţite, mai ales în ultimul an, o îndeamnă să se retragă. 

Simona Halep, locul 25 WTA, a învins-o, miercuri, în manşa secundă a turneului Premier 5 de la Cincinnati, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe Marion Bartoli. Partida a durat o oră şi 43 de minute.

Campioana de la Wimbledon 2013

Walter Bartoli a fost cel care a îndrumat-o pe Marion să practice tenisul, de la vârsta de 6 ani, apoi a renunţat la cariera de medic pentru a deveni antrenorul fiicei sale, deşi nu avea o pregătire în acest sens.

Marion Bartoli nu ştie ce va face după cariera de jucătoare de tenis. “Oh, Doamne, nu ştiu. Nu m-am gândit prea mult. Sunt atât de multe lucruri de făcut în viaţă în loc de jucat tenis. Îmi trebuie ceva timp să mă gândesc”, a spus Bartoli, adăugând că îşi doreşte să fie soţie şi mamă.

Bartoli are în palamares opt turnee, cel mai important succes fiind cel înregistrat în iulie pe iarba londoneză, după ce a învins-o pe jucătoarea germană Sabine Lisicki cu scorul de 6-1, 6-4, în finală. Ea a mai disputat 11 finale, printre care se numără o altă prezenţă în ultimul act la Wimbledon, în 2007, când a fost învinsă de americanca Venus Williams, scor 6-4, 6-1. Franţuzoaica a obţinut în carieră peste 11 milioane de dolari premii.

Citeşte şi Simona Halep a învins-o pe câştigătoarea de la Wimbledon, Marion Bartoli

Cele mai citite

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...
Ultima oră
Pe aceeași temă