33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialManifestaţie a militanţilor comunişti împotriva reprezentanţilor UE şi FMI sosiţi la Atena

Manifestaţie a militanţilor comunişti împotriva reprezentanţilor UE şi FMI sosiţi la Atena

Câteva sute de militanţi comunişti au încercat să încercuiască, joi dimineaţă, hotelul de lux din Atena în care sunt cazaţi, potrivit lor, reprezentanţii UE şi ai FMI care supraveghează aplicarea măsurilor de austeritate de către autorităţi, arată televiziunile greceşti, citate de AFP şi Mediafax.

Scutierii au intervenit rapid pentru a dispersa manifestanţii, care se află în faţa tuturor ieşirilor din hotelul Hilton din centrul oraşului.

Arborând drapelele organizaţiei lor, militanţii din cadrul frontului sindical comunist Pame erau grupaţi în faţa hotelului în cursul dimineţii.

Pame a anunţat într-un comunicat că această acţiune “împotriva hotelului în care este cazată troika” urmăreşte “să exprime furia şi indignarea faţă de cei care gestionează viaţa grecilor, le jefuiesc veniturile şi îi condamnă la foame şi şomaj”.

Troika, ce regrupează reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Băncii Centrale Europene şi ai Fondului Monetar Internaţional, negociază în prezent la Atena cu Guvernul grec un nou program de austeritate şi reforme care condiţionează deblocarea a 130 de miliarde în cadrul unui împrumut european, respectiv a zecea tranşă din ajutorul asupra căruia s-a convenit în octombrie.

Provenit din aripa ultraortodoxă a Partidului Comunist grec, al treilea partid parlamentar, Pame organizează frecvent acţiuni mediatice împotriva politicii economice de austeritate şi liberalizării dictate ţării.

Cele mai citite

Se deschid ștrandurile de la Sovata

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile la Sovata și vara își intră oficial în drepturi. E deja binecunoscut că, la Sovata, vara începe odată...

Record de îndatorare pentru Statul Român. Datoria publică a crescut în martie la 845 miliarde lei

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cu...

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă