14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialMAE: Baraje ale transportatorilor rutieri belgieni pe mai multe artere din regiunea...

MAE: Baraje ale transportatorilor rutieri belgieni pe mai multe artere din regiunea valonă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Belgia că transportatorii belgieni au instalat baraje filtrante pe mai multe artere importante din regiunea valonă, încercând să împiedice intrarea camioanelor străine în această ţară. 

Potrivit unui comunicat al MAE, în urma introducerii, la 1 aprilie, a taxei "pe kilometru" pentru transportatorii rutieri – camioane de peste 3,5 tone – şi a disfuncţionalităţii sistemului electronic de înregistrare, transportatorii belgieni au instalat baraje filtrante pe mai multe artere importante din regiunea valonă, în special în apropierea frontierelor. 
Sursa citată arată că transportatorii rutieri belgieni şi-au exprimat intenţia să blocheze şoselele "până la desfiinţarea taxei". 
Luni dimineaţa se înregistrau baraje pe opt şosele, respectiv E411 – la Spontin şi Habay; E429 – la Froyennes, Marquain, Lessines, blocaj total la punctul de frontieră Lamain; N4 – la Bastogne; N87 – la Etalle, zona Truck-Center; N40 – la Habay; N4 – Cinney; N63 – la Baillonville şi N5 – la Philippeville. 
MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale. 

Cele mai citite

VIDEO. Neil Lennon, primele declarații după ce a preluat banca tehnică a Rapidului

Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului, a susținut astăzi prima conferință de presă de la instalarea pe banca tehnică a giuleștenilor. Nord-irlandezul a afirmat...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă