21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialLecţii de business pentru întreprinzătorii din Cluj

Lecţii de business pentru întreprinzătorii din Cluj

Mâine, la Cluj Napoca, specialiştii din cadrul companiei Ridge Tool le vorbesc românilor despre una dintre cele mai profitabile nişe de business: serviciile de curăţare şi întreţinere a canalizărilor. Evenimentul Ridge Tool targetează în primul rând firmele de instalaţii, dar nu îi ocoleşte nici pe alţi întreprinzători.

„Curăţarea şi mentenanţa canalizărilor domestice şi industriale este un segment de business cu un potenţial ridicat în România, unde regiile de apă se ocupă doar întreţinerea tronsoanelor principale”, crede Camil Aliman, Area Manager Ridge Tool pe România şi Ungaria.

„Investitia iniţială într-o companie specializată în curăţarea şi întreţinerea canalizărilor începe de la 10.000 de euro şi poate depăşi 100.000 de euro în cazul în care firmă se dotează cu mai multe utilitare echipate cu echipamente video pentru diagnosticarea conductelor, locatoare, maşini secţionale şi cu jet de apa”, adaugă Aliman.

O idee de afaceri care sună bine şi generează profit. Şi pentru care Uniunea Europeană asigură susţinere. Astfel, există modalităţi de finanţare a investiţiei cu fonduri comunitare de până la 25.000 de euro pe cap de angajat.

Recuperarea investiţiei este rapidă, asigură specialiştii Ridgid. „Curăţarea unui tronson de canalizare se taxează cu sume cuprinse între 35-60 de euro pe metru curăţat. La care se adaugă preţul pentru video inspecţie: între 6 şi 10 euro pe metru”, mărturiseşte Camil Aliman.

Datele existente pe piaţă au determinat peste 40 de companii mici şi mijlocii să îşi anunţe prezenţa la seminarul de business Drain Cleaning organizat de Ridge Tool la Cluj.

La nivel mondial, RIDGID produce o gamă completă de echipamente şi maşini pentru curăţarea canalizărilor, având o tradiţie de peste 60 de ani în acest domeniu. În acest moment cele mai performanţe locatoare de utilităţi de pe piaţă se pot găsi şi la distribuitorii din România.

RIDGID sprijină dezvoltarea acestei pieţe şi acordă suport întreprinzătorilor dornici să înceapă o astfel de afacere, prin consultanţă tehnică, training, produse fiabile şi cea mai avansată tehnologie.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă