36 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLoviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele din regiunea înconjurătoare, omorând cel puțin 11 persoane și rănind multe altele, notează Reuters.

Atacurile cu rachete au fost cele mai recente atacuri constante ale Rusiei în ultimele săptămâni asupra regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei, unde trupele rusești au lansat o ofensivă.

Valentyna, în vârstă de 69 de ani, avea sânge pe față în zona stațiunii de pe malul lacului, unde casa ei a fost distrusă, iar un restaurant aglomerat din apropiere a fost distrus. Soțul ei a fost ucis jos, lângă apă, a spus ea, arătând spre zona de lângă țărm, unde acum era un crater, moloz și cadavre.

„Să-mi pierd soțul, să-mi pierd casa, să pierd tot ce am pe lume, mă doare, mă doare”, a strigat ea printre lacrimi. „Ei (n.r. rușii) sunt animale, de ce trebuie să ucidă oameni?”.

Procurorii au declarat că șase persoane au fost ucise acolo, una este încă dispărută și 27 au fost rănite. Salvatorii au declarat că lovitura inițială a fost urmată de o a doua lovitură aproximativ 20 de minute mai târziu, vizând echipele de urgență aflate la fața locului, într-o așa-numită „dublă lovitură”.

Alte cinci persoane au fost ucise și nouă rănite mai târziu în cursul zilei în două sate din districtul Kupiansk. Guvernatorul local Oleh Syniehubov a declarat că forțele rusești au bombardat două sate din district cu un lansator de rachete multiple autopropulsate.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia acuză SUA de responsabilitate pentru atacul Ucrainei asupra Crimeei

Ministerul Apărării din Rusia a declarat duminică că Washingtonul poartă responsabilitatea pentru un atac mortal asupra Crimeei anexate de Rusia de către Ucraina, care,...

Fotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Mijlocașul francez al echipei Real Madrid, Aurélien Tchouaméni, a declarat duminică că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”, referindu-se la alegerile legislative anticipate din Franța...

Fotbal: Clauss consideră “extrem de pozitiv” ca De Zerbi să semneze cu Marseille

Fundașul echipei Franței și al clubului Olympique de Marseille, Jonathan Clauss, a declarat duminică că ar fi "extrem de pozitiv" ca antrenorul Roberto De...
Ultima oră
Pe aceeași temă