24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialLeancă, despre dorinţa de independenţă a Tiraspolului: ”Nimic nou sub soare”

Leancă, despre dorinţa de independenţă a Tiraspolului: ”Nimic nou sub soare”

Premierul moldovean, Iurie Leancă, a declarat, miercuri, că demersurile Tiraspolului privind recunoaşterea independenţei Transnistriei nu reprezintă o noutate, relatează Agerpres.

‘În ce priveşte poziţia Tiraspolului, nu o dată s-a pronunţat în favoarea independenţei, sau aderării la alt stat. Nu e nimic nou sub soare în acest sens’, a declarat Iurie Leancă, într-un briefing, referindu-se la informaţiile apărute în presa rusă în sensul că oficiali transnistreni au solicitat Rusiei să recunoască independenţa regiunii.

Citeşte şi: Putin anexează Crimeea. Urmează Transnistria?

Iurie Leancă a amintit că actorii internaţionali importanţi, inclusiv Rusia, recunosc integritatea teritorială a ţării sale.

‘Reacţia noastră trebuie să fie foarte calmă şi să pornească de la obiectivul strategic de reintegrare a regiunii transnistrene în Republica Moldova. Ceea ce se spune la Tiraspol îi priveşte, dar există un limbaj al tuturor actorilor importanţi, inclusiv al Rusiei şi Ucrainei, prin care principiul integrităţii teritoriale este confirmat şi consfinţit pe plan internaţional’, a declarat el.

În acelaşi timp, Iurie Leancă s-a arătat deranjat de dialogul direct purtat de autorităţile de la Moscova şi liderii separatişti transnistreni, solicitând ca această comunicare să se desfăşoare prin intermediul Chişinăului.

Citeşte şi: Lider rus: Ucraina să cedeze teritoriile străine: Transnistria – Rusiei, Bucovina şi Basarabia – României

Premierul moldovean, care a revenit marţi de la Kiev, a anunţat că a discutat subiectele bilaterale cu autorităţile ucrainene, reiterând sprijinul pentru continuarea parcursului european al acestei ţări.

Cele mai citite

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând...
Ultima oră
Pe aceeași temă