24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialLakhdar Brahimi neagă că ar vrea să ceară mobilizarea unei forţe de...

Lakhdar Brahimi neagă că ar vrea să ceară mobilizarea unei forţe de menţinere a păcii în Siria

Emisarul internaţional pentru Siria, Lakhdar Brahimi, aflat în vizită luni în Irak, a dezminţit că intenţionează să ceară mobilizarea unei forţe de menţinere a păcii în Siria, aşa cum a afirmat un lider al opoziţiei siriene, potrivit Mediafax.

“Nu ştiu care este originea acestei informaţii. Ea nu vine cu siguranţă de la mine”, a declarat Brahimi, în cadrul unei conferinţe de presă la Bagdad.

Cu câteva ore înainte, Ahmad Ramadan, şeful biroului de informaţii al Consiliului Naţional Sirian (CNS), principala instanţă a opoziţiei, a anunţat că Brahimi intenţionează să mobilizeze o forţă de menţinere a păcii în Siria.

“Una dintre ideile avute în vedere, în cadrul unei iniţiative politice, este mobilizarea unei forţe de menţinere a păcii, dar această problemă este analizată în continuare”, a declarat pentru AFP acest oficial la Doha.

El a precizat că Brahimi, aflat în turneu regional pentru a căuta o soluţie la conflictul sirian ce a intrat luni în cea de-a 20 lună, s-a întâlnit la acest sfârşit de săptămână în Turcia cu reprezentanţi ai CNS.

Brahimi se afla luni la Bagdad, în cea de-a patra etapă a unui turneu regional.

El venea de la Teheran, unde le-a cerut liderilor iranieni, aliaţi ai regimului sirian, “să ajute la punerea în aplicare a unui armistiţiu în Siria în timpul Aid al-Adha, una dintre cele mai importante sărbători ale musulmanilor din întreaga lume”, la sfârşitul lui octombrie, potrivit unui comunicat al purtătorului său de cuvânt.

Cele mai citite

Probleme pentru Adrian Ilie. Fostul internațional, condamnat la 8 luni de închisoare

Decizie de ultimă oră! Judecătoria Sectorului 4 București l-a condamnat pe Adrian Ilie la 8 luni de închisoare cu suspendare. Fostul atacant al Valenciei și...

Clienții Hidroelectrica primesc o veste proastă. lata online prin aplicația iHidro se amână

Hidroelectrica reia licitație pentru implementarea unui sistem de plăți online în aplicația sa, iHidro. Prima licitație a fost anulată dearece oferte primite au fost...

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă