21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialIonut Gheorghe este campion al noii structuri

Ionut Gheorghe este campion al noii structuri

Sportivii romani au obtinut o medalie de aur, una de argint si una de bronz la Campionatele de box ale Uniunii Europene, desfasurate la Dublin.
Ionut Gheorghe a castigat medalia de aur la categoria 64 de kilograme, dupa ce l-a invins, in finala, pe polonezul Marcin Legowski (17-6). Pana in finala, Ionut Gheorghe a trecut de francezul Alexis Vastine (31-26), in primul tur, de germanul Kerber Slawa (19-14), in sferturi, si de ungurul Gyula Kate (21-10), in semifinale.
Constantin Bejenaru a obtinut medalia de argint la categoria 81 kg, el fiind invins in finala de irlandezul Kenneth Egan (23-17). Pana in finala, Bejenaru i-a invins pe letonul Nikolajs Grisunins (17-12), in sferturi, si pe turcul Bahram Muzaffer (25-23), in semifinale.

Cristian Ciocan a castigat medalia de bronz, dupa ce a fost eliminat in semifinalele categoriei ±91 kg de irlandezul Cathal McMonagle (32-25). In sferturi, Ciocan trecuse de scotianul David Hanna.
Alti trei pugilisti romani au parasit competitia in sferturi. La categoria 69 kg, Radu Zarif a fost invins de francezul Xavier Noel (31-12), dupa ce in primul tur trecuse de polonezul Lukasz Polcyn (26:16). La categoria 75 kg, Ronald Gavril a pierdut in fata unui alt francez, Jean Mickael Raymond (25-32), dupa ce trecuse de ungurul Istvan Szili, cu 24-19, iar Petrisor Gananau a pierdut meciul cu croatul Vedran Djipalo, la categoria 91 kg.

Pugilistii Iulian Stan si Florentin Niculescu au fost eliminati inca din primul tur. Stan a fost invins, la categoria 57 kg, de turcul Yakup Kilic, cu 42-21, iar Niculescu, a pierdut, cu 13-33, in fata francezului Daouda Sow, la categoria 60 kg.
Boxeri din 21 de tari, inclusiv din Romania, au participat la a 5-a editie a Campionatului Uniunii Europene de box, gazduit de National Stadium din Dublin (Irlanda). Iata lista tarilor participante: Bulgaria, Croatia, Danemarca, Franta, Anglia, Estonia, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia, Romania, Scotia, Spania, Slovacia, Slovenia, Turcia, Tara Galilor si Irlanda.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă