21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialInundaţiile din Australia au dus la formarea unui lac interior imens

Inundaţiile din Australia au dus la formarea unui lac interior imens

Apele care continuă să crească au dus luni la ruptura unor diguri din sud-estul Australiei, punând în pericol noi locuinţe şi formând un imens lac interior, relatează NewsIn.

Râurile din statul Victoria au inundat o regiune vastă, creând un lac interior de 90 de kilometri lungime şi 40 de kilometri lăţime, potrivit serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

În condiţiile în care şi fluviul Murray, unul dintre cele mai importante din ţară, riscă să iasă din matcă, autorităţile au emis duminică seară şi luni dimineaţă o serie de alerte vizând micile localităţi Pental Island şi Murrabit West, cu câte 400 de locuitori fiecare.

Digurile din jurul Murrabit West au început deja să cedeze, iar întreaga localitate riscă să fie inundată în următoarele 12 ore.

Peste 1.700 de case şi proprietăţi din nord-estul statului Victoria, regiune agricolă, au fost afectate deja de creşterea apelor.

Aceste inundaţii au fost provocate de fenomenul climatic La Nina, care a provocat deja o catastrofă fără precedent în nord-estul ţării. Cel puţin 30 de persoane au murit în ultimele săptămâni în urma inundaţiilor din statul agricol şi minier Queensland.

Cele mai citite

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

EURO 2024: Ungaria-Elveția 1-3. Căpitanul maghiar Dominik Szoboszlai a intrat în istorie

Ungaria - Elveția, cel de-al doilea meci al Campionatului European din Germania, s-a încheiat cu succesul elvețienilor, scor 3-1, potrivit Digi Sport 1. Partida de...

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...
Ultima oră
Pe aceeași temă