26 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialInundații la Mehedinți: Două persoane sunt date dispărute

Inundații la Mehedinți: Două persoane sunt date dispărute

Autoritățile din Mehedinți au dat dispăruți un bărbat de 54 de ani și o femeie de 70 de ani din comuna Eşelniţa, în urma viiturilor, iar cele 900 de gospodării din localitate au fost afectate de inundații, pompierii neputând interveni din cauza ploii puternice, informează Mediafax.

Citește și: UPDATE: VIDEO. Cod portocaliu de inundaţii în Mehedinți, Caraș-Severin și Timiș. Cod galben de ploi, în cinci județe. O persoană a murit. Oprea: Elicoptere MAI, pregătite să intervină. Meteorologii anunță noi viituri în vest

”Comuna este sub apă. Am încercat să acţionăm cu două utilaje în punctele critice la început, dar situaţia în întreaga comună a devenit critică. Plouă torenţial, oamenii sunt disperaţi, ne rugăm la Dumnezeu, că e singurul nostru ajutor. Am solicitat ajutor de la ISU, de la pompieri, dar întreaga comună este sub apă. Avem 900 de gospodării în comună. Toată comuna a fost prinsă de o furtună puternică”, a declarat primarul comunei mehedinţene Eşelniţa, Ioan Ciuru.

Și municipiul Orșova este afectat de inundații. Un bărbat a murit, luni, după ce autoturismul în care se afla a fost surprins de o alunecare de teren, fiind acoperit cu pământ, la ieșirea din Orșova, în zona Grațca, pe malul Dunării, intervenția pompierilor desfășurându-se cu dificultate din cauza terenului mâlos.

Totodată, două ambarcaţiuni ale Poliţiei de Fontieră Mehedinţi care supraveghează de pe Dunăre zona Graţca, unde s-a produs alunecarea de teren, au salvat 20 de localnici şi turişti, printre care copii şi femei însărcinate. Și sediul Finanţelor Publice Orşova a fost inundat, la începerea programului angajaţii constatând că apa a intrat în garajul şi în încăperea în care se află tezaurul şi arhiva instituției

De asemenea, circulaţia rutieră pe DN 6, între Orşova şi Băile Herculane, şi pe DN 57, între Orşova şi Eşelniţa, a fost închisă, luni, în jurul prânzului, ca urmare a inundaţiilor. Polițiștii au luat aceste măsuri pentru a se evita accesul autoturismelor în municipiul Orşova, unde apa a acoperit mai multe șosele.

Și tirurile care circulă către vestul ţării, pe ruta Drobeta Turnu Severin – Timişoara, au fost oprite pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin.

La Orşova se află mai multe echipaje de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență şi ale Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, precum şi prefectul Nicolae Drăghiea.

Mai multe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt sub cod portocaliu de inundaţii, până marţi, la ora 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

De asemenea, codul galben de ploi a fost prelungit în județul Mehedinți până la ora 18.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Cele mai citite

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare...

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC. Într-o declarație, familia ei a precizat că...

Andrei Rublev, eliminat de la Roland Garros. Rusul și-a pierdut cumpătul

Eliminarea lui Andrei Rublev în turul al treilea de la Roland Garros a fost una dintre surprizele majore ale turneului de tenis. Rusul, clasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă