21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialÎntârzieri la decolarea unor curse pe Otopeni şi Băneasa, din cauza operaţiunilor...

Întârzieri la decolarea unor curse pe Otopeni şi Băneasa, din cauza operaţiunilor de degivrare

Mai multe aeronave de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa au întârzieri de cel mult două ore la decolare, din cauza operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

La Aeroportul Otopeni, din cauza operaţiunilor de degivrare sunt întârziate la decolare cinci curse, respectiv spre spre Iaşi şi Viena, cu o oră şi 20 de minute, spreKiev, cu o oră, spre Fiumicino-Roma şi Istanbul, cu 40 de minute, a precizat Iordache.

La Aeroportul Băneasa au înregistrat întârzieri la decolare trei curse, respectiv spre Londra, de o oră şi 30 de minute, spre Bruxelles, de o oră, şi spre Beauvais-Paris, de o oră, a mai spus Iordache.

El a precizat că operaţiunile de degivrare sunt făcute la decolare, după ce pasagerii sunt îmbarcaţi, pentru a nu lăsa zăpada să se depună din nou pe aeronavă.

Nicio cursă de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa nu a fost anulată din cauza vremii, iar traficul se desfăşoară în condiţii de ninsoare abundentă şi vânt în rafale, a mai spus Valentin Iordache.
Şi la aterizare au fost întârzieri de aproximativ 30 de minute, din cauza operaţiunilor de degivrare pe aeroporturile de origine.

Valentin Iordache a mai spus că pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa se intervine permanent cu utilaje pe piste şi pe căile de rulare.

Capitala şi 17 judeţe din estul şi sudul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol până joi seara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă