12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Clubul avea “toate formele legale”. Ce OFICIAL român spune...

Incendiul din Colectiv. Clubul avea “toate formele legale”. Ce OFICIAL român spune asta

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, susține că, din punctul de vedere al instituției pe care o conduce, clubul Colectiv avea “toate formele legale”.

"Din punct de vedere al atribuțiilor pe care le are Primăria Sectorului 4, pentru emiterea acordului de funcționare avem la dosar îndeplinite toate formele legale de eliberarea acordului de funcționare", a precizat Popescu, citat de Agerpres.

În ceea ce privește condițiile de eliberare a acordului de funcționare, Piedone a spus că Primăria Sectorului 4 solicită contractul de închiriere, respectiv contractul de proprietate – dacă este proprietar.

"Aici este și proprietar și este un contract de locație între proprietar și cel care a închiriat, iar mai departe noi ne uităm la certificatul de la Registrul Comerțului și la fiecare organ abilitat. Dacă desfășoară activitate pe alimentație publică, își face declarație pe proprie răspundere că îndeplinește condițiile legale", a explicat Piedone.

El a adăugat că, din punctul său de vedere, pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, ar trebui ca declarațiile pe proprie răspundere "să dispară efectiv" și să se facă verificarea personal, de către inspectorii de specialitate.

După cum se știe, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat în cursul dimineții de sâmbătă că clubul Colectiv nu avea autorizație de funcționare din partea Pompierilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă