24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialHillary Clinton la al 38-lea turneu în Europa, cu prilejul reuniunilor NATO...

Hillary Clinton la al 38-lea turneu în Europa, cu prilejul reuniunilor NATO şi OSCE

Şefa diplomaţiei de la Washington, Hillary Clinton, va începe luni cea de-a 38-a vizită în Europa în calitate de secretar de stat, o deplasare axată pe reuniunea miniştrilor de externe din ţările membre ale NATO, prevăzută să se desfăşoare la Bruxelles, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Vizita face parte din noul turneu în Europa, ce va dura cinci zile. Turneul se va concentra asupra Republicii Cehe – luni -, NATO – marţi şi miercuri -, Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), la Dublin, cu o ultimă etapă, vineri, la Belfast.

La Praga, Hillary Clinton se va întâlni cu liderii singurei ţări din cadrul Uniunii Europene care a votat împotriva ridicării reprezentanţei palestiniene la rangul de stat observator al ONU.

La Bruxelles, miniştrii de externe din ţările membre al NATO îşi vor manifesta solidaritatea cu Turcia, unde Alianţa Nord-Atlantică se pregăteşte să amplaseze rachete Patriot de-a lungul frontierei cu Siria.

Miniştrii vor mai lua în discuţie evoluţia conflictului din Siria, după ce Hillary Clinton a anunţat că Statele Unite intenţionează să se implice mai mult în ajutorarea rebelilor.

După o reuniune a OSCE la Dublin, prevăzută pentru joi, şefa diplomaţiei de la Washington este aşteptată pentru câteva ore la Belfast unde “va reaminti angajamentul american pentru prosperitate şi pace în Irlanda de Nord”, potrivit Departamentului de Stat.

Cele mai citite

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Șeful CE nu va exclude cooperarea cu parlamentarii de extremă-dreapta ai Europei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea sa de a coopera cu grupurile de dreapta...

Record în 2024 pentru Canalul Mânecii: Peste 10.000 de migranţi l-au traversat ilegal

Peste 10.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii, de la începutul anului 2024, pentru a ajunge în Regatul Unit. Aceasta reprezintă o creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă