30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalRecord în 2024 pentru Canalul Mânecii: Peste 10.000 de migranţi l-au traversat...

Record în 2024 pentru Canalul Mânecii: Peste 10.000 de migranţi l-au traversat ilegal

Peste 10.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii, de la începutul anului 2024, pentru a ajunge în Regatul Unit. Aceasta reprezintă o creştere de 35% faţă de anul trecut şi un record atins în plină campanie pentru alegerile generale din 4 iulie din această ţară, transmite France Presse, potrivit agerpres.ro.

Imigraţia ilegală este o problemă majoră în campania electorală, care a început oficial miercuri, odată cu anunţarea datei alegerilor de către premierul conservator Rishi Sunak. Acesta din urmă a promis să pună capăt sosirii imigranţilor ilegali şi chiar a făcut din această problemă una dintre priorităţile sale.

De la începutul anului, 10.170 de persoane au reuşit să traverseze Canalul Mânecii. Mulţi dintre ei provin din Afganistan, Iran şi Turcia. Guvernul conservator a sperat să-i descurajeze pe migranţi să vină în Marea Britanie prin legislaţia care prevedea deportarea a mii de solicitanţi de azil în Rwanda.

Joi, Rishi Sunak a recunoscut că este puţin probabil ca acest proiect extrem de controversat să fie implementat înainte de alegeri. El a spus că doreşte să vadă primele zboruri decolând după alegeri, dacă le va câştiga.

“Rishi Sunak va lua măsuri îndrăzneţe pentru a opri bărcile” de migranţi, a marşat sâmbătă pe X ministrul de interne James Cleverly.

Laburiştii, care au un avans de peste 20 de puncte în sondaje faţă de conservatori, au promis că vor renunţa la politica lor de deportare a migranţilor în Rwanda, criticând-o ca fiind un “artificiu” costisitor şi ineficient.

“Guvernul a pierdut controlul asupra frontierelor noastre”, a declarat Keir Starmer, liderul opoziţiei şi viitor prim-ministru în cazul în care laburiştii vor câştiga alegerile.

Şi Partidul Laburist consideră că imigraţia este prea mare şi a promis că va folosi metode antiteroriste pentru a combate bandele de traficanţi.

Peste 40 de migranți, incluzând și copii, au fost salvați în Canalul Mânecii

Peste 40 de migranți, printre care trei copii în stare de hipotermie, au fost salvați miercuri în Canalul Mânecii în timp ce încercau să ajungă în Anglia cu mici ambarcaţiuni, a anunţat prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi Mării Nordului, relatează AFP.

În două operaţiuni succesive, autorităţile franceze au salvat şi readus la ţărm miercuri 28, respectiv 13 persoane, a detaliat prefectura maritimă într-un comunicat.

La primele ore ale dimineţii, o vedetă de patrulare a Marinei franceze a observat prezenţa unor naufragiaţi în apă lângă Boulogne-sur-Mer (Nord). Ulterior a trimis o ambarcaţiune rapidă şi a ridicat 28 de persoane la bord, toate salvate din apă, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 844. România participă la Summit-ul de pace pentru Ucraina doar prin ministrul de Externe

Peste o sută de țări participă, în Elveția, la Summit-ul de pace pentru Ucraina, iar România este reprezentată la acest eveniment mondial doar de...

Israelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru a facilita ajutoarele

Armata israeliană a declarat că va face pauze tactice zilnice în activitatea militară de-a lungul unui drum principal din sudul Fâșiei Gaza, asta pentru...

Tudor Chirilă: “Ce conteazǎ câteva mii de voturi furate când viitorul arată aşa de bine”

Tudor Chirilă a tras primele concluzii după ce George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1 al Capitalei. Într-o postare pe pagina sa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă