29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialHelmuth Duckadam şi Cornel Dinu au fost externaţi

Helmuth Duckadam şi Cornel Dinu au fost externaţi

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al clubului de fotbal Steaua Bucureşti, şi Cornel Dinu, administratorul-delegat de la clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, au fost externaţi vineri de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, potrivit Agerpres.

Şerban Brădişteanu, şeful Departamentul de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ”din punct de vedere clinic ambii sunt bine şi merg acasă. Sigur că vom ţine legătura pentru tratamentul medicamentos în ambele cazuri. Ambii sunt în convalescenţă”.

Şerban Brădişteanu a precizat că ”Au multiple indicaţii privind tratamentul medicamentos şi în legătură cu stilul de viaţă. Ambii au boli metabolice care trebuie tratate tot restul vieţii cu regim şi medicaţie”.

Fostul portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a declarat că ”a fost o operaţie foarte grea la mine şi a urmat altor trei operaţii. Acum braţul este aproape perfect. Îl simt … mi-a fost redat practic braţul. Vreau să mulţumesc pe această cale în primului rând domnului doctor Brădişteanu şi familiei care mi-a dat putere”.

Duckadam a precizat că are foarte multe restricţii: ”Viaţa mea se va schimba în proporţie de 70 la sută. Va trebui să am foarte mare grijă. Trebuie să slăbesc. Am foarte multe medicamente de luat şi analize de urmărit. Astfel voi avea posibilitatea să văd cum creşte fata mea alături de mine. O să vin în zilele următoare la spital pentru a reface anumite analize. Mulţumesc tuturor cadrelor medicale pentru grija cu care m-au tratat”.

Cornel Dinu a spus la rândul său: ”Profesorul Şerban Brădişteanu a fost din nou alături de mine. Acum sunt obligat să fiu un pacient ascultător. Problemele mele cardiace sunt acum stabilizate. Mi-am revenit total, datorită tratamentului domnului doctor. Echipa de la spital a depus suflet şi competenţă să ne revenim. A fost o onoare să am lângă mine singurul jucător român care are un record care nu o să fie bătut de nimeni niciodată”.

Duckadam este supranumit ”Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni, la 7 mai 1986, cu FC Barcelona (2-0 pentru Steaua), a apărat toate cele patru lovituri de departajare executate de catalani.

Cornel Dinu a menţionat: ”Pentru mine, Helmuth Duckadam a fost o revelaţie. Un om educat din toate punctele de vedere. M-a impresionat ataşamentul familiei sale. Apoi m-a acceptat ca şef de cameră”.

Helmuth Duckadam a fost operat pe 25 septembrie pentru anevrism la braţ, intervenţia chirurgicală încheindu-se după aproape nouă ore.

Cornel Dinu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca pe 30 septembrie, după ce i s-a făcut rău în timp ce era acasă. El a suferit anul trecut o intervenţie coronariană după un infarct de miocard.

Cele mai citite

Maia Sandu a numit un nou procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a câștigat un concurs la care a avut doi contracandidați

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a obținut această funcție în...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Comportamentul Rusiei ridică temeri “cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni”, avertizează serviciile secrete ale Bulgariei

Comportamentul Rusiei din ultimii ani, incluzând și agresiunea împotriva Ucrainei, ridică temeri "cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni", avertizează serviciile...
Ultima oră
Pe aceeași temă