32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialHCM intalneste Steaua intr-un meci "european"

HCM intalneste Steaua intr-un meci “european”

» HCM Constanta primeste sambata vizita Stelei in cel mai asteptat meci al sezonului Ligii Nationale.

 

» Cele doua combatante reprezinta Romania in Cupa Cupelor, a doua competitie valorica a handbalului european, dupa Liga Campionilor.

Handbalul masculin ia in acest week-end o binemeritata vacanta. Sambata sunt programate jocurile etapei a XIII-a, ultima a turului si a acestui an. In aceasta runda este programat si cel mai interesant joc al sezonului, partida in care se intalnesc Steaua, campioana en-titre, si HCM Constanta, ocupanta locului secund la finalul sezonului trecut.
Partida programata sambata in Sala Sporturilor din Constanta este un adevarat derby european, cele doua echipe reprezentand Romania in Cupa Cupelor. Pe langa incarcatura data de situatia din clasament, meciul HCM – Steaua a reprezentat mereu o inclestare a orgoliilor. Constantenii au pus capat suprematiei bucurestenilor, iar din intalnirile celor doua au iesit mereu scantei. Cel mai important aspect al partidei este cel al revansei. Gazdele de sambata au o polita de platit dupa ce sezonul trecut Steaua a reusit sa le depaseasca atat in campionat, cat si in finala Cupei Romaniei. Secundul Eden Hairi se asteapta ca si intalnirea de sambata sa fie una extrem de disputata. "Intodeauna jocurile dintre HCM si Steaua au avut un caracter aparte. Cele doua echipe sunt in fiecare sezon aspirante la toate trofeele puse in joc si lupta dintre cele doua este mereu acerba. La fel va fi si sambata, cand ne asteptam la un meci pe viata si pe moarte", a declarat Hairi. In acest sezon, intalnirea nu mai pare a fi un derby veritabil, asta pentru ca Steaua a cam pierdut sansele la titlu. Desi a avut o prestatie incantatoare in Liga Campionilor, fiind chiar la un pas de a depasi faza grupelor, in campionat lucrurile au stat extrem de rau.

» Buricea are ceva de demonstrat
Unul dintre componentii echipei de pe litoral are motive in plus pentru a invinge Steaua.
Dupa un periplu in curtea militarilor, George Buricea a revenit la Constanta in urma unor neintelegeri cu oficialii stelisti. Buricea a plecat de la Constanta si a contribuit serios la castigarea titlului de catre Steaua.
Acesta a considerat insa ca nu a fost rasplatit suficient pentru ce a facut si a ales sa se intoarca la HCM, iar sambata are sansa de a le demonstra bucurestenilor ca s-au inselat atunci cand l-au indepartat.

Cele mai citite

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

Maia Sandu, mesaj după finala “Românii au talent”. “Aţi făcut Moldova mândră!”

Ediția din acest e show-ului "Românii au talent" a fost câștigată de Cristian Ciaușu, tânărul cu naiul. Următoarele locuri au fost ocupate de Ana...

Congresul SUA îl așteaptă pe premierul Benjamin Netanyahu să i se adreseze

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă