20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialHCM Baia Mare, înfrângere în sferturile Ligii Campionilor

HCM Baia Mare, înfrângere în sferturile Ligii Campionilor

HCM Baia Mare a fost învinsă, sâmbătă, de echipa muntenegreană Buducnost Podgorica, cu scorul de 29-24 (17-10), în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, transmite Agerpres

Buducnost, deţinătoarea trofeului, a făcut un pas uriaş către turneul Final Four de la Budapesta, în urma acestui succes, conturat pe finalul partidei.

Formaţia oaspete, cu internaţionala română Cristina Neagu în formă (8 goluri), a condus aproape tot meciul, diferenţa maximă fiind de opt goluri. După un început destul de echilibrat, Buducnost s-a desprins prima oară la două goluri în min. 7, 2-4. HCM a înscris pentru 3-4 (8), dar apoi a urmat o perioadă slabă a vicecampioanei României, care nu a marcat circa zece minute şi a încasat şase goluri, scorul devenind 3-10 (19). Oaspetele au avut pentru prima oară opt goluri în plus în min. 25, 6-14, iar la pauză avantajul era de şapte goluri, 10-17. 

HCM a avut o revenire formidabilă în repriza secundă, a recuperat gol cu gol şi s-a apropiat la 24-25 (51), dar apoi nu a mai reuşit să menţină ritmul. Buducnost a mai marcat de patru ori până la final, iar HCM nu a mai înscris, scorul final fiind de 29-24 pentru vizitatoare. 

Echipa din Baia Mare nu a avut patru piese de bază în acest meci, Paula Ungureanu, Melinda Geiger, Adriana Nechita şi Gabriella Szucs. 

Au evoluat echipele: 
HCM Baia Mare: Ionica Munteanu – Alexandra Do Nascimento (1 gol), Ana-Maria Tănăsie, Allison Pineau (7), Lois Abbingh (4), Gabriela Perianu (3), Valentina Ardean Elisei (1), Katarina Jezic (2), Luciana Marin, Timea Tătar (2), Patricia Vizitiu (4). Antrenor: Aurelian Roşca. 
Buducnost: Marta Zderic, Ljubica Nenezic – Radmila Petrovic (7), Cristina Neagu (8), Djurdjina Jaukovic, Katarina Bulatovic (3), Ema Ramusovic, Dragana Cvijic (4), Majda Mehmedovic (5), Biljana Pavicevic, Kinga Achruk (1), Milena Raicevic (1). Antrenor: Dragan Adzic. 

Arbitrii croaţiDalibor Jurinovic şi Marko Mrvica au favorizat în mai multe rânduri echipa oaspete. Delegat EHF a fost austriacul Edeltraut Berthold, iar observator pentru arbitri a fost slovenul Janko Pozeznik. 

Manşa a doua a sferturilor de finală va avea loc pe 10 aprilie, la Podgorica. 

Cele mai citite

Guvern: Salariile pe luna iunie ale angajaţilor de la Şantierul naval Damen Mangalia sunt bugetate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că salariile pe luna iunie ale angajaţilor de la Şantierul naval Damen Mangalia sunt...

Ucrainenii au lansat un atac major asupra unei baze rusești din Crimeea

Ucrainenii au lansat un atac major împotriva unor ținte militare ale rușilor din Crimeea. Au fost vizate o bază navală, o ambarcațiune de patrulare...

Un bărbat cu permisul suspendat a intrat într-o audiere online la instanță în timp ce conducea

Un judecător din Michigan a rămas surprins când un bărbat care a fost acuzat că a condus cu permisul suspendat a apelat la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă