33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialHarghita: Un bărbat a fost muşcat de un ŞARPE. Care este starea...

Harghita: Un bărbat a fost muşcat de un ŞARPE. Care este starea victimei

Un bărbat a fost internat, luni, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita din Miercurea Ciuc, după ce a fost muşcat de un şarpe, cel mai probabil o viperă.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, relatează Mediafax.

Victima le-a povestit medicilor că se afla într-o zonă împădurită din vecinătatea comunei Cioboteni, împreună cu fiica sa, când un șarpe l-a mușcat de palma mâinii drepte.

Bărbatul a prins șarpele și a rugat-o pe fiica sa să îl fotografieze cu telefonul mobil, pentru ca specialiștii să poată stabili dacă este vorba despre o viperă sau de un alt șarpe.

Bărbatul a fost internat la Secția de Terapie Intensivă, unde i se face terapie cu ser antiviperin.

"Pacientul este echilibrat hemodinamic, iar starea sa este relativ bună", a declarat managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc.

Potrivit sursei citate, acesta este al cincilea pacient muşcat de şarpe care ajunge la Spitalul Judeţean, de la începutul verii, toţi fiind acum în afara pericolului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Scoicile şi rapanele din Marea Neagră sunt sigure pentru consumul uman

Inspectorii sanitar-veterinari din Constanța au anunţat că poate fi reluată recoltarea de moluște vii din Marea Neagră. Decizia vine după ce timp de 10 zile,...

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă