32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialHans Gert Poettering a devenit "Doctor Honoris Causa" al UBB Cluj-Napoca

Hans Gert Poettering a devenit “Doctor Honoris Causa” al UBB Cluj-Napoca

Presedintele desemnat al Parlamentului European, Hans Gert Poettering, a devenit “Doctor Honoris Causa” al Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. El a primit, de asemenea, o placheta aniversara din partea presedintelui PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, care serbeaza 80 de ani de la infiintarea acestei formatiuni politice.
In prezent lider al grupului parlamentar al Partidului Popular European, oficialul strain a definit in discursul sau Uniunea Europeana drept o comunitate care impartaseste aceleasi norme de drept. El a adaugat ca este vorba de acqiusul comunitar si a adaugat ca autoritatile europene vor monitoriza in continuare respectarea acestor norme atat de catre noii membri ai UE, cat si de cei vechi.
Totodata, Hans Gert Poettering a declarat ca, in calitate de catolic, impartaseste viziunea Papei Benedict al XVI-lea asupra dialogului dintre crestini si dintre crestini, evrei si musulmani. El a mai afirmat ca respinge violenta in acest dialog si ca nu este de acord, de asemenea, cu violenta in numele religiei.
Hans Gert Poettering le-a cerut cercetarilor de la universitatea clujeana sa se implice in rezolvarea problemelor cu care se confrunta societatea europeana. El a adaugat ca Europa are ce invata de la UBB, unde functioneaza linii de studiu in limbile romana, maghiara si germana.
Ca sa sublinieze acest lucru, liderul european a inceput discursul sau in limba romana, la continuat in limba germana si l-a sfarsit in limba maghiara. In discurs, liderul crestin-democrat a declarat si ca Europa are nevoie de un nou cadru financiar si a adaugat ca discutiile pe marginea acestuia vor fi poate mai dificile decat cele legate de adoptarea tratatului constitutional al Uniunii Europene.

Cele mai citite

VIDEO. România, victorie uluitoare împotriva Ucrainei! Stanciu, Marin și Drăguș aduc trei puncte

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie impresionantă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, care are loc în Germania....

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

Kremlinul califică remarca șefului NATO privind armele nucleare drept o escaladare a tensiunii

Kremlinul a declarat că o remarcă a șefului NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia alianța militară poartă discuții privind desfășurarea mai multor arme nucleare, reprezintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă