32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialHalep şi Cîrstea, la Fed Cup. România, favorită în partida cu Ungaria

Halep şi Cîrstea, la Fed Cup. România, favorită în partida cu Ungaria

Selecţionata României de tenis feminin va întâlni, azi, începând cu ora 17.00, Ungaria, în cadrul Fed Cup, cea mai importantă competiţie de tenis feminin între naţiuni. Din lotul României fac parte şi Simona Halep şi Sorana Cîrstea.

Primul meci la Fed Cup, competiţie organizată după aceeaşi structură ca a Cupei Davis, de la masculin, le aduce pe românce în poziţia de favorite.

Vezi în imaginile de mai sus comparaţie România – Ungaria

România face parte în prezent din Grupa I, regiunea euro-africană, al treilea eşalon al competiţiei, şi a fost repartizată în urna B, urmând să întâlnească în perioada 5-8 februarie slecţionatele Ungariei, Marii Britanii şi Letoniei. 

Programul meciurilor: Ungaria – România (5 februarie, ora 17.00), România – Marea Britanie (7 februarie, ora 17.00), România – Letonia (8 februarie, ora 17.00).

Lotul României este format din: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Irina-Camelia Begu.

Pentru ce se luptă România

Această fază a competiţiei, în care evoluează România şi anume Grupa I este împărţită în trei regiuni: America, Asia/Oceania şi Europa/Africa. Regiunea euro-africană, cea mai mare dintre ele, cuprinde patru urne, România fiind inclusă în B. 

Câştigătoarele urnelor A, B vor juca împotriva celorlalte două care s-au impus în C şi D, urmând ca doar două naţionale din regiunea euro-africană, Grupa I, să se califice în play-offul Grupei Mondiale a II-a, al doilea eşalon al competiţiei. România nu a mai ajuns în această fază a competiţiei din 1999, însă anul acesta prezenţa Soranei şi a Simonei, care trec printr-o formă foarte bună, dau speranţe naţionalei României.

Ordinea eşaloanelor la Fed Cup: Grupa Mondială (urmată de zona de play-off), Grupa a II-a Mondială (cu zona de play-off), Grupa I (din care face parte România), Grupa a II-a şi Grupa a III-a.

 

 

 

Cele mai citite

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...

Marea Britanie și-a demis ambasadorul din Mexic pentru o glumă cu o armă de asalt

Ambasadorul Marii Britanii în Mexic a fost concediat după ce a îndreptat o armă semi-automată spre un angajat local al ambasadei, potrivit spotmedia.ro. Un clip...
Ultima oră
Pe aceeași temă