22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialHackerii au depus plângere penală împotriva Guvernului german

Hackerii au depus plângere penală împotriva Guvernului german

Hackeri şi activişti germani au depus o plângere penală împotriva Guvernului Merkel, pe care-l acuză de ajutarea spionilor străini, cu încălcarea legii, relatează Mediafax citând Deutsche Welle.

Cea mai mare asociaţie a hackerilor europeni, The Chaos Computer Club (CCC), organizaţia nonguvernamentală Liga Internaţională pentru Drepturile Omului (ILHR) şi organismul de supraveghere online pentru drepturi civile Digitalcourage au anunţat demersul luni.

Aceste grupuri acuză atât Guvernul condus de către Angela Merkel, cât şi serviciile de spionaj că au tolerat spionajul şi că au ajutat, efectiv, Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) şi Cartierul General pentru Informaţii al Guvernului britanic (GCHQ) să-i spioneze pe cetăţenii germani.

Grupurile anunţă, într-un comunicat de presă că au depus plângerea penală cu scopul de a declanşa “o investigaţie, de mult timp aşteptată, a procurorilor federali” asupra unor presupuse încălcări ale legii comise de către oficiali germani şi spioni străini.

Ele solicită totodată ca Edward Snowden să fie adus în Germania, în calitate de martor, în această investigaţie asupra spionajului. Comunicaţiile personale ale lui Merkel au fost spionate de către NSA, potrivit unor documente dezvăluite de către Snowden, acuzat de Washington de spionaj şi refugiat temporar la Moscova.

“Atunci când telefonul mobil al Angelei Merkel este ţinut sub supraveghere, este clar că nu este vorba despre suspiciuni de terorism”, a declarat pentru agenţia germană de presă DPA Rena Tangens, de la Digitalcourage.

Procurori federali iau în considerare, de mai multe luni, să lanseze o investigaţie cu privire la activităţile desfăşurate de către NSA pe teritoriul Germaniei.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...
Ultima oră
Pe aceeași temă