27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialGustare de weekend: Chipsuri de dovlecei

Gustare de weekend: Chipsuri de dovlecei

Chipsurile coapte de dovlecei sunt gustări excelente pentru weekendurile petrecute cu familia sau cu prietenii. Pregătite după rețeta sugerată de popsugar.com, chipsurile se fac foarte repede.

Ingrediente

  • doi dovlecei de mărime medie
  • o lingură cu ulei de măsline
  • 60 g de parmezan ras
  • 60 g de pesmet
  • un vârf de cuțit de sare
  • piper negru după gust
  • ulei pentru uns hârtia de copt cu care se acoperă tava

Mod de pregătire

Se preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Se stropește hârtia de copt cu ulei.

Se feliază dovleceii în discuri de șase milimetri grosime. Într-un bol, se amestecă dovleceii cu uleiul de măsline. 

Într-un alt vas, se amestecă parmezanul ras, pesmetul, sarea și piperul.

Apoi, se acoperă fiecare disc de dovlecel cu compoziție de parmezan. Se presează compoziția pe feliile de dovlecel, astfel încât să se lipească.

Se așază discurile în tava de cuptor acoperită cu hârtie de copt și ulei.

Discurile de dovlecel se coc timp de 25-30 de minute, până când prind o culoare maronie. Apoi, se scot din tavă cu ajutorul unei spatule.

Se servesc calde. 

Cele mai citite

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...
Ultima oră
Pe aceeași temă