20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportFotbalLegendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost ultimul meci din cariera de antrenor a lui Claudio Ranieri, tehnicianul care a câștigat campionatul în Anglia cu Leicester City.

Fiorentina a marcat golul victoriei în al 13-lea minut adiţional, din penalty, prin Arthur Melo. Pentru Fiorentina au mai înscris Giacomo Bonaventura (39) şi Nicolas Gonzalez (89), în timp ce pentru Cagliari au punctat Alessandro Deiola (64) şi Kingstone Mutandwa (85).

Prin această victorie obţinută in extremis, echipa „viola” şi-a asigurat un loc de Europa League pentru sezonul viitor, înaintea finalei de Conference League cu Olympiakos Pireu, programată miercuri, la Atena.

Cagliari îşi asigurase menţinerea în Serie A din etapa trecută, după 2-0 în deplasare cu Sassuolo.

Acesta a fost ultimul meci în antrenorat pentru legendarul Claudio Ranieri. Tehnicianul de 72 de ani s-a făcut remarcat chiar la Cagliari, la sfârşitul anilor 1980, când a dus echipa în Serie A, după două promovări succesive, în 1989 şi 1990.

„Ceea ce am reuşit să facem am făcut-o împreună”, a declarat Ranieri într-un scurt discurs ţinut pe teren, după meci.

Înaintea meciului cu Fiorentina, Ranieri a fost ovaţionat de suporterii echipei Cagliari, care au desfăşurat un banner pe care se putea citi „Recunoştinţă eternă pentru un om mare”. Tehnicianul şi-a strâns în braţe jucătorii şi familia în faţa întregului stadion.

În pofida unei cariere magistrale, Ranieri are un singur trofeu de campion în palmares. În 2016, italianul a condus-o pe micuța Leicester City spre câștigarea Premier League, după o competiție acerbă cu Manchester City.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă