28.7 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăInternaționalAnunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte...

Anunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte premierul Slovaciei

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în uşoară ameliorare, a anunţat vineri spitalul unde este internat premierul, transmite AFP, care este citată de Agerpres.

Spitalul precizează în cel mai recent buletin medical că starea lui Fico se menţine „stabilă cu o uşoară ameliorare”, adăugând, fără a da detalii: „Credem că acest progres va continua”.

Premierul slovac a fost rănit pe 15 mai, în timp ce se saluta cu partizani ai săi după o reuniune guvernamentală organizată în oraşul Handlova din centrul Slovaciei.

El a fost supus ulterior la două intervenţii chirurgicale la Banska Bystrica (centrul Slovaciei), starea sa fiind prezentată ulterior ca stabilă, dar gravă.

Miercuri, vicepremierul Robert Kalinak a declarat presei că Fico va rămâne deocamdată la spitalul din Banska Bystrica.

„Starea lui este gravă, rănile sunt complicate. Transportul este complet în afara discuţiei pentru moment”, a spus Kalinak.

Atacatorul, identificat de media slovace ca fiind Juraj Cintula, un bărbat în vârstă de 71 de ani, a fost imediat arestat de gărzile de securitate ale premierului, iar sâmbăta trecută a fost plasat în arest preventiv pentru tentativă de omor cu premeditare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 846: Rutte promite că Olanda va continua să sprijine Kievul

Premierul olandez în exerciţiu, Mark Rutte, a asigurat că viitorul guvern, în care un rol esenţial îl va juca extrema dreaptă, dar în care...

Cine este secretarul de stat din MApN care își bate joc de CSA Steaua București

De mai bine de trei ani, Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București a ajuns Cenușăreasa sportului românesc și, totodată, bătaia de joc...

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă