33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialGata de Liga Campionilor

Gata de Liga Campionilor

Constănţenii de la Handbal Club Municipal au învins la scor pe Minaur Baia Mare în Liga Naţională şi sunt la turaţie maximă pentru debutul în competiţie.

„Accidentul” de la Odorhei din etapa a doua a Ligii Naţionale nu a afectat moralul campionilor de la HCM Constanţa. La prima lor apariţie în renovata Sală a Sporturilor constănţenii au făcut spectacol. Adversara a fost o echipă de tradiţie în handbalul românesc, Minaur Baia Mare, o echipă care însă acum a fost un simplu partener de antrenament pentru echipa de pe litoral. În faţa a aproximativ o mie de suporteri, constănţenii au învins cu scorul de 48-29 (22-14), reuşind astfel o repetiţie pentru debutul în Liga Campionilor, programat joi. Jocul contra celor de la Baia Mare a arătat că automatismele puse la punct de tehnicianul Jovica Cvetkovic au început să funcţio­neze la capacitate maximă, un lucru îmbucurător în privinţa întâlnirii cu Croaţia Zagreb de joi.

„Acest meci a fost o ultimă verificare înainte de debutul în Liga Campionilor. Chiar dacă adversarul a fost unul cu nume, jocul ne-a permis să obţinem o victorie categorică şi totodată să pregătim, în condiţiile unei partide oficiale, debutul în competiţia continentală în care participăm. Acest succes vine într-un moment foarte bun, succesul dându-ne moral pentru jocul cu Croaţia Zagreb”, a declarat secundul Eden Hairi. Partida de joi este programată de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Constanţa, echipa de pe litoral revenind în propria arenă după ce ediţia trecută a evoluat la Buzău. Modificările aduse sălii de pe Bulevardul Tomis au permis echipei de pe litoral să organizeze partidele din competiţia supremă a handbalului de club la Constanţa. Suprafaţa de joc a fost adusă la dimensiunile necesare pentru Liga Campionilor cu un sacrificiu. Peste 300 de locuri au fost eliminate din capacitatea sălii prin îndepărtarea a două rânduri de scaune. În aceste condiţii, HCM va fi susţinută joi de circa 17.00 de fani. 

Vor în sferturi

Constănţenii au reuşit în sezonul trecut din Liga Campionilor să obţină o performanţă unică pen­tru handbalul masculin românesc. Echipa de pe litoral a reuşit să depăşească faza grupelor şi să se califice astfel între cele mai bune 16 echipe de pe bătrânul continent. „De la an la an ne dorim mai mult. Acest lucru în­seamnă că vrem să accedem în sferturile competiţiei. Va fi greu, dar nu imposibil, în condiţiile în care avem lotul actual”, a decla­rat directorul executiv, Nurhan Ali.

5 prezenţe are în Liga Cam­pionilor HCM Constanţa, cele mai multe pentru o echipă din România în actualul format al competiţiei.

Cele mai citite

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....
Ultima oră
Pe aceeași temă