26.9 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialFoto. Trupele NATO se pregătesc să intervină în cazul unui “incident de...

Foto. Trupele NATO se pregătesc să intervină în cazul unui “incident de masă” în Kosovo

Trupele KFOR, aflate sub mandat NATO în provincia Kosovo, au participat la un exerciţiu de intervenţie în cazul unui „incident de masă”.

Denumirea de “Mass Casualty” (MASCAL) se referă la un eveniment care produce simultan un mare număr de victime, iar serviciile medicale şi de urgenţă civile nu pot rezolva situaţia.

În cadrul exerciţiului, comandamentul KFOR a alcătuit un grup de intervenţie format din reprezentanţi ai militarilor, ai pompierilor şi ai forţei de poliţie a Uniunii Europene din Kosovo (EULEX).

Antrenamentul s-a desfăşurat în zona unei autostrăzi din sudul provinciei Kosovo, în apropierea localităţii Prizren.

Scenariul a presupus un accident rutier în care au fost implicate foarte multe vehicule, soldat cu foarte multe victime. Echipele KFOR au intervenit pentru a acorda primul – ajutor şi pentru a realiza evacuarea răniţilor, atât cu elicopterul – pentru cei grav răniţi, cât şi cu ambulanţe, pentru celelalte victime.

“Răniţii” au fost transportaţi la spitalul militar german din Prizren.

Misiunea NATO în Kosovo a început în anul 1999. În prezent, Armata Română participă la KFOR cu un detaşament format din 54 de militari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă