15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Petrecăreţele britanice mor îngheţate pe străzi

FOTO Petrecăreţele britanice mor îngheţate pe străzi

Tinerele petrecăreţe din Marea Britanie merg pe stradă mai mult dezbrăcate, indiferent de temperatura de afară. Specialiştii în sănătate avertizează că ele se expun riscului de a muri îngheţate, potrivit cotidianului britanic The Sun.

Elizabeth Hill (33 de ani), mamă a doi copii, a căzut victimă hipotermiei pe drumul de la bar spre casă. Ea a murit la scurt timp după ce a fost găsită în faţă unei biserici din Carluke, Lanarkshire, în ianuarie 2010.

Acesta nu este un caz izolat. În fiecare noapte sosesc la serviciile de urgenţe tinere cu hipotermie. Medicii britanici avertizează femeile asupra pericolelor cu care se confruntă dacă merg aproape dezbrăcate pe străzi în nopţile friguroase, pentru că scăderea temperaturii corpului de la 37 la 35 de grade Celsius poate fi fatală. Numărul de femei tratate de hipotermie a crescut alarmant în ultimii ani în Marea Britanie.

Hipotermia poate fi greu de observat, deoarece simptomele sunt asemănătoare cu beţia.

“Intoxicaţiile cu alcool şi hipotermia sunt foarte similare, iar primele simptomele pentru ambele sunt confuzia mentală şi lipsă de coordonare”, a declarat Joe Mulligan de la Crucea Roşie.

“Acesta este motivul pentru care mulţi oameni vor fi trataţi la spital mai degrabă pentru intoxicaţii cu alcool, decât pentru hipotermie. Este practic imposibil de spus exact cât de mulţi oameni suferă de hipotermie, dar noi ştim cât de des se întâmplă la tinerele cărora le plac petrecerile. Este foarte periculos şi poate fi fatal”, avertizeaza Mulligan.

Jade Wilkinson, o asistentă medicală de stomatologie din Bedale, North Yorks, este deseori văzută îmbrăcată doar cu o rochie fără spate şi cu ciorapi plasă, singurul ei „prieten” fiind o ţigară.

“N-aş vrea să fiu văzută îmbrăcată cu o haină decât moartă, indiferent de cât este de frig. Chiar şi în timpul ninsorii de anul trecut am ieşit la fel îmbrăcată. Suferi un pic de frig, dar arăţi bine. Nu-i aşa? Odată ce ai băut câteva băuturi, nu mai simţi frigul,” a spus Jade.

“Toată lumea vrea să arate bine, dar îndemn femeile să ia în considerare purtarea unor haine călduroase” a conchis Clive James, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei St John.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă