12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: MILIOANE de oameni pe străzi. Aşa arată cele mai ample proteste...

FOTO: MILIOANE de oameni pe străzi. Aşa arată cele mai ample proteste din istoria Egiptului!

Pe 30 iunie 2012, Mohamed Morsi a devenit preşedinte al Egiptului. La un an de la alegerea sa, milioane de egipteni au ieşit în stradă pentru a cere demisia lui Morsi.

Potrivit publicaţiei The Atlantic, egiptenii sunt nemulţumiţi de modul în care s-a făcut trecerea de la dictatura lui Hosni Mubarak, la democraţie. Prin urmare, pentru a-şi exprima nemulţumirea, ei se adună, ca şi în urmă cu doi ani, în piaţa Tahrir din Cairo, devenită pentru a doua oară un simbol al luptei pentru democraţie.

Tânăra democraţie egipteană care nu reuşeşte, încă, să îşi găsească o formă stabilă, înseamnă, acum, confruntări între susţinătorii lui Morsi şi cei pentru care noul preşedinte nu le-a adus o viaţă mai bună.

16 oameni au murit, deja, în mijlocul ciocnirilor violente dintre cele două tabere, iar Mohamed Morsi a primit, astăzi, un ultimatum pentru a demisiona. Noi acte de violenţă sunt aşteptate şi în zilele ce urmează.

Daţi click pe fotografiile din galeria de mai sus pentru a vedea cum arată protestele din Egipt, chiar din interiorul lor. Imaginile sunt impresionante!

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna iunie:
 
Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă