16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Ford S-Max Concept: Aşa va arăta viitorul monovolum european

FOTO Ford S-Max Concept: Aşa va arăta viitorul monovolum european

Ford va lansa la Salonul Auto de la Frankfurt un nou concept, care înglobează tehnologii de ultimă generaţie şi care prefigurează viitorul monovolum S-Max. Cea de a doua generaţie a lui S-Max urmează să apară pe piaţă anul viitor, iar conceptul din imagini pare să fie o versiune pregătită pentru producţia de serie, potrivit ANE.

Ford S-Max Concept, care arată ca un Fiesta mai mare, destinat călătoriilor lungi din vacanţă, anunţă cea de-a doua generaţie a monovolumui lansat pentru prima dată în 2006. Modelul respiră un aer european, iar asta nu doar noii imagini de marcă a Ford, ci şi datorită faptului că va fi lansat în special pentru piaţa europeană. Din cauza vânzărilor scăzute a monovolumelor, din SUA, S-Max 2 nu va ajunge pe continentul nord-american, conform lui Roelant de Waard, director de vânzări Ford Europa.

S-Max calcă pe urmele celorlalte modele din portofoliu, astfel că se remarcă în partea din faţă grila de tip Aston Martin sau trăsăturile premium, ca inserţiile de crom sau aspectul construit cu multe linii fluide. În ceea ce priveşte dimensiunile monovolumului acestea vor creşte cu puţin faţă de actualul model, cel mai important lucru, însă, fiind faptul că spaţiul interior nu va fi redus.

Tehnologiile de care beneficiază conceptul şi care se vor regăsi, în mare parte, şi pe viitorul model de serie, sunt ultimele dezvoltate de Ford. Astfel sistemul de asistare la parcare a primit o versiune updatată, ceea ce face posibilă parcarea maşinii în spaţii perpendiculare fără a atinge schimbătorul sau volanul. Alt sistem de siguranţă introdus este cel de prevenire a coliziunilor şi de detectare a pietonilor.

Interesantă este introducerea unor dispozitive de măsurare wellness. Aşa că nişte senzori pot detecta prin intermediul scaunului bătăile inimii sau nivelul glucozei. 

“MyFord Touch” este doar unul dintre sistemele care vor asigura partea de comunicare şi de interacţionare. Un ecran dual, montat în consola centrală, poate fi folosit în acelaşi timp atât de şofer, care vede doar partea de navigare, cât şi de pasagerul din dreapta, care poate dori să se relaxeze urmărind un film.

O noutate este faptul că viitoare generaţie va fi dotată cu motorul Ecoboost de 1,5 litri, produs la uzina Ford de la Craiova. Modelul, deşi nu va ajunge şi în SUA, unele dintre tehnologiile pe care le înglobează s-ar putea regăsi pe diferite modele ale Ford de pe alte pieţe ale lumii.

Ford S-Max a fost vândut în 350.000 unităţi de la lansarea sa în 2006. Însă situaţia de declin a pieţelor europene a dus la scăderea vânzărilor, în prima jumătate a lui 2013, cu 40%. Cu 14.662 unităţi vândute în Europa, în prima jumătate a anului, S-Max este al doilea monovolum după Volkswagen Sharan, care are 17.233 unităţi, cu 17% mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut, conform datelor JATO Dynamics.

 

 

Cele mai citite

Lucrări finalizate fără proceduri legale!

La Zorești, comuna Vernești, a avut loc o adevărată minune la construirea unei baze sportive, dar nu fără controverse. O achiziție recentă a...

Modernizarea Spitalului Foișor: O Realizare Majoră în Ortopedie în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea

Veștile bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic continuă să curgă, iar atât îndrăgitul actor, cât și publicul, sunt nerăbdători să-l vadă...

Investițiile în aur – cele mai sigure pe timp de criză. Românii au cumpărat peste 30.000 de lingouri de aur și peste 10.000 de...

Investițiile în aur sunt considerate cele mai sigure în vremuri de criză și, chiar dacă nu sunt neapărat cele mai profitabile, ele au un...
Ultima oră
Pe aceeași temă